U ovim hladnim danima limun je neizostavna namirnica. Evo kako da napravite poslasticu upravo od njega.
Potrebno vam je:
20 dag šećera
20 dag margarina
25 dag brašna
1 vanilin šećer
1/2 paketića praška za pecivo
4 jaja
sok od 1 limuna i naribana korica od 2 limuna
nekoliko žlica marmelade
čokoladna glazura od oko 200g čokolade
Priprema:
Šećer, vanilin šećer, limunovu koricu i cijela jaja miksati dok se ne zapjene. U mikrovalnoj otopiti margarin (ili na vrlo laganoj vatri). Dodati mlačan u smjesu jaja pa polako umiješati prosijano brašno i pecilni prašak. Na kraju umiješati sok od limuna. Sipati smjesu u kalup za srneći hrbat (duguljast i ovalan) kojeg ste prethodno obložili aluminijskom folijom i premazali maslacem, piše Cake by design.
Peći na 180 C oko 30-35 min. Provjerite čačkalicom je li pečen u sredini. Ako čačkalica izađe čista kolač je pečen a ako na njoj još bude tekuće smjese pecite još 5 min. Ohladite kolač pa ga izvadite iz kalupa i prevrnite. Premažite ga marmeladom (od marelica ili bilo kojom drugom bez komadića voća). I na kraju prelijte čokoladnom glazurom i ukrasite. Ostavite oko 30 min u frižideru i nakon toga spreman je za njupanje. Uživajte!!!
Još recepata potražite u MONDO kuhinji!