• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da riža uvijek bude savršeno skuvana

Izvor mondo.rs

Kuvanje riže je jednostavan zadatak, ali uprkos tome, ponekad ispadne slijepljena. Evo kako da uvijek bude savršena.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Poznati sidnejski kuvar Monti Koludrović otkrio je tajnu kako da vam riža bude savršeno skuvana baš svaki put - i nema veze sa odnosom riže i vode.

Caka je u tome da dooobro operete rižu prije kuvanja. "Pranje je velika stvar. Ispiramo je i do 30 puta", kaže Koludrović.

"Dobro je operite. Svako želi da riža bude mekana i lijepa, da ne izgubi oblik".

On objašnjava da se ispiranjem suve riže uklanjaju površinski "omotači" zbog kojih se zrnca slijepe dok se kuvaju.

Dakle, vrlo je jednostavno - stavite rižu u posudu, sipajte vodu pa je prospite kroz cjediljku, i taj postupak ponovite nekoliko puta. Zatim rižu kuvajte uobičajeno.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop