• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domaće krofne

Danas možete da kupite gotove krofne i u samoposluzi, ali… nije to to. Evo lakog recepta.

Malo se potrudite, kuća zamiriše na vanilin šećer i sve odjednom postane kako treba.

Sastojci:

Tri žumanceta

Pola litre mleka (ili po 250 mililitara mleka i mlake vode)

Kašika i po šećera

Malčice soli

Kesica vanilin-šećera

Jedna šolja šećera u prahu

15 grama putera

750 grama brašna

25 grama kvasca

Kašičica ruma

Ulje za prženje

Priprema:

Kvasac rastopite u mlakom mleku, dodajte kašičicu šećera i ostavite na toplom, da odstoji.

Žumanca umutite sa puterom, dodajte ostatak šećera, navrh noža soli, kašičicu ruma, mleko sa kvascem i mutite mikserom. Kad se sve sjedini, dodajte brašno, vrlo sporo, malo po malo, mešajući sve vreme miskerom (upotrebite deblje žice). Možete korisititi misker pošto testo treba da bude meko.

Testo dobro pokrijte, i ostavite na toplom oko sat vremena, da nadođe.

Kad testo naraste, oklagijom ga razvucite na debljinu od oko jednog i po centimetra, a zatim okruglim kalupom vadite krofne i spuštajte u dobro zagrejano ulje. Krofne pržite dok ne porumene sa obe strane, a zatim ih vadite i stavite na papirni ubrus, koji će upiti višak ulja.

U šećer u prahu dodajte kesicu vanilin šećera, pa pospite krofne dok su još tople.

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop