Za pola sata Taljatele sa graskom i pecurkama

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Za pola sata: Taljatele sa graškom i pečurkama

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Evo super ideje za obrok kada ne znate šta da spremite!

taljatele Izvor: GULIVER/GETTY IMAGES/OLHA_AFANASIEVA

  Lako se sprema i ne treba vam više od pola sata da biste imali ovu ukusnu večeru na stolu.

Sastojci:

450 grama taljatela

Dve kašike maslinovog ulja

Dva čena belog luka

Oko 250 grama pečuraka

Oko 200 grama graška

250 grama rikota sira

Malo svežeg bosiljka

Kašičica soli

Priprema:

Sipajte vodu u šerpu, posolite i stavite da provri. Sipajte taljatele u vodu i kuvajte dok ne omekšaju, oko 8-10 minuta ili u skladu sa uputstvima na pakovanju. Ocedite testeninu i sačuvajte jednu šolju vode u kojoj ste je kuvali.

U međuvremenu, u veći tiganj sipajte maslinovo ulje i stavite luk da se proprži, pa dodajte oprane i iseckane pečurke. Kada su pržene, odložite ih sa strane.

Zatim u tiganj stavite grašak i pritisnite ga drvenom varjačom, da biste ga spljoštili. Sklonite sa vatre.

Pomešajte rikotu sa kuvanom testeninom i izmešajte, a zatim dodajte šolju vode koju ste sačuvali od kuvanja. Dodajte pečurke, grašak i bosiljak, posolite po ukusu i izmešajte, pa poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader