Prave se jednostavno, a idealni su uz kafu ili čaj!
Ako volite slatki keks, napravite sami tradicionalne italijanske "biskoti" keksiće. Ime im na italijanskom znači "dvaput pečeni", ali nemojte da vas to obeshrabri, pripremaju se jednostavno i brzo!
Sastojci:
Tri jaja
100 grama suvog grožđa
Kašičica praška za pecivo
Pola kašičice ekstrakta vanile
Pola šolje biljnog ulja
Šolja kristal šećera
Tri i po šolje mekog brašna
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni, na pleh postavite list papira za pečenje. Suvo grožđe potopite u toploj vodi.
U činiji izmešajte jaja, ulje, šećer, ekstrakt vanile i oceđeno suvo grožđe. U drugoj posudi, dobro izmešajte brašno i prašak za pecivo, i zatim to dodajte smesi od jaja. Mesite dok ne dobijete čvrsto testo, podelite ga na pola i oblikujte dva izdužena valjka, prečnika oko pet centimetara. Valjke testa postavite na pleh, i pritisnite kako bi se malo spljoštili i dobili karakterističan oblik biskotija.
Pecite 25-30 minuta, zatim izvadite i stavite da se ohlade dovoljno da možete da ih dodirujete. Narežite svaki valjak na režnjeve debljine dva centimetra, zatim dobijene keksiće poređajte na pleh i pecite još 8-10 minuta.