Savrsena poslastica Breskve u kremu sa vinom.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Savršena poslastica: Breskve u kremu sa vinom

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Iskoristite priliku i poslednje letnje dane, isprobajte ovaj jednostavan recept za desert sa breskvama.

Izvor: Guliver/Getty Images, Yulia_Davidovich/iStockphoto

Jednostavan recept za savršenu poslasticu sa breskvama.

Sastojci:

6 zrelih breskvi

6 žumanaca

200 gramaRa šećera

Kesica vanilin-šećera

Tri decilitra belog vina

Priprema:

Na pari mutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, dok ne pobijele i ne zgusnu se. Takođe na pari, ali van šporeta, postepeno dodavati bijelo vino, i mutiti mikserom dok krem ne postane pjenast.

Krem razlijte u staklene čaše i ostavite u frižideru oko tri sata.

U međuvremenu, breskve ubacite u šerpu sa ključalom vodom i kuvati dok sasvim ne omekšaju. Kuvane breskve oljuštiti, podijeliti napola i izvaditi koštice. Isjeći na tanje kriške, staviti u čaše sa kremom i služiti ohlađeno.

Imate li vi neki dobar recept za slatkiše sa voćem? Pišite nam!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader