• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ideja za ručak: Boranija s papričicom, zapečena u jogurtu

Autori mondo.rs Autori Maja Gašić

Nešto drugačiji recept.

 Ideja za ručak: Boranija s papričicom, zapečena u jogurtu Izvor: Guliver/Getty Images/VeselovaElena

Ako ste u dilemi šta da napravite za ručak, boranija je uvek dobra ideja!

Sastojci:

1 kg odmrznute boranije

1 veća glavica crnog luka

3-4 čena belog luka

1 zelena ljuta papričica

1 veća šargarepa

2 veća paradajza

4 jajeta

500 ml mleka

4 kašike gustog jogurta ili kisele pavlake

so

biber

biljni začin

2-3 kašike sveže seckanog peršuna

2-3 kašike ulja

Priprema:

Boraniju ocediti i iseći na polovine. Na ulju propržiti sitno seckani luk. Kad postane staklast, dodati šargarepu isečenu na kockice, sitno seckan beli luk i ljutu papriku. Propržiti nekoliko minuta, pa dodati oljušten i na kockice isečen paradajz i boraniju. Promešati, dodati malo vode, poklopiti i na tihoj temperaturi dinstati dok boranija ne omekša, povremeno dodavajući po malo vode. Omekšaloj boraniji dodati so, začin C, biber i peršun, sve dobro promešati, pa sipati u vatrostalnu činiju. Umutiti jaja, dodati mleko i gusti jogurt i preliti preko boranije. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni C oko pola sata poklopljeno, pa otklopiti i peći još petnaestak minuta, dok ne dobije finu rumenu boju.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop