Ukusan obrok na stolu bez mnogo truda!
Gotovo da nema osobe koja ne voli krompir, tako da nema šanse da omašite ukoliko ovakvim ručkom dočekate goste. A recept ne može da omane!
Sastojci:
10 grama putera
800 grama krompira
Dva čena bijelog luka
Dvije kašike sjeckanog timijana
300 mililitara pavlake za kuvanje
Priprema:
Zagrijte rernu na 200 stepeni, a pleh podmažite uljem.
Krompir oljuštite i isjecite na tanke listiće. Poređajte krompir tako da se listići preklapaju, i da prekriju cijelo dno pleha. Odozgo pospite trećinu timijana i trećinu bijelog luka. Opet odozgo poređajte krompir, timijan, pa bijeli luk, pa još jedan sloj krompira, bijelog luka i timijana. Odozgo nalijte pavlaku za kuvanje, posolite i pobiberite.
Pleh prekrijte aluminijumskom folijom, pecite oko 35-40 minuta, sklonite foliju, pa pecite još oko pola sata, da krompir dobije zlatnu boju.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!