• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mislim da treba da razgovaramo" na Zapletu: Da li previše slobode vodi do otuđenja? (FOTO)

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Predstavom "Mislim da treba da razgovaramo" Gradskog pozorišta Podgorica nastavljen je takmičarski program Međunarodnog festivala glumca "Zaplet" u Banjaluci.

 Predstava "Mislim da treba da razgovaramo" na Zapletu Izvor: Aco Čavić/GP Jazavac

Predstava je rađena po motivima istoimenog djela Ingmara Bergmana, a režiju potpisuje Danilo Marunović. Igraju Milivoje Obradović (Jovan), Vanja Jovićević (Mira), Jelena Nenezić (Danijela), Miloš Pejović (Petar), Ivona Čović - Jaćimović (Kaća) i Pavle Popović (Poli).

Ova pozorišna priča, inspirisana poznatim filmom (i serijom!) smještena je u modernu Crnu Goru, u vrijeme podkasta i instagram storija.

Prostor sivog, virtuelnog poslovanja bitkoin generacije, "Glovo" ishrane i onlajn učenja određuje novi trend, kojim je kolektivno obilježeno nekoliko naraštaja.

Izvor: Aco Čavić/GP Jazavac

"Milenijalcima", generaciji oblikovanoj svjetskom finansijskom krizom, ali i ekspanzijom interneta, pripada etiketa onih koji su uništili tradicionalne vrijednosti, među kojima su religija, seks, patriotizam i koncept braka i porodice.

U tom kontekstu nameće se pitanje - da li je brak institucija u kojem se pojedinačno ili zajedno razvijamo i da li previše slobode vodi do otuđenja?

Izvor: Aco Čavić/GP Jazavac

Ova predstava pruža otpor otuđenju, odljuđenju i ide u susret potrebi da ispliva sa dna digitalnog bazena, gdje je čovjek najmanja jedinica mjere.

Nakon predstave održan je okrugli sto sa glumcima, a nagrada publike za najboljeg glumca večeri pripala je Milivoju Obradoviću.

Izvor: Aco Čavić/GP Jazavac

Poslije toga održana je panel diskusija na temu "Involviranje mladih dramskih umjetnika u pozorište", na kojoj su učestvovali predstavnici kulturnih ustanova i pozorišta u Banjaluci, Dijana Grbić, Dragana Purković Macan, Anja Ilić Stanić, Duško Mazalica i Ljubiša Savanović.

Izvor: Aco Čavić/GP Jazavac

Do sada smo u takmičarskom programu "Zapleta" gledali riječku predstvu "Cure", "Kramer protiv Kramera" i "Kako sam naučila da vozim" iz Beograda, i "Kauboje" iz Prijedora.

Festival je otvoren premijerom domaćina, Gradskog pozorišta Jaavac iz Banjaluke "Bračno savjetovanje". Večeras je na programu posljednja predstava - "Smrt čoveka na Balkanu" Narodnog pozorišta Kikinda.

Stručni žiri festivala čine Mladen Šukalo, teatrolog iz Banjaluke, Nikola Bundalo reditelj i Belinda Stijak iz Narodnog pozorišta RS.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop