• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela "Noć muzeja"

Autor SRNA

Manifestacija "Noć muzeja" otvorena večeras u Muzeju savremene umjetnosti u Banjaluci.

 Počela "Noć muzeja" Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija otvorio je večeras u Muzeju Republike Srpske u Banjaluci tradicionalnu manifestaciju "Noć muzeja".

"Deveti put smo na ovoj manifestaciji u Muzeju Republike Srpske, instituciji sa kojom gradimo nove kulturne obrasce i potrebe s ciljem da oni budu prepoznatljivi u evropskom okviru", rekao je Mutabdžija.

On je izrazio uvjerenje da će Republika Srpska u budućnosti imati bolje muzeje sa kvalitetnijim eksponatima i sadržajima.

"Ovo je večeras jedan lijep uvod u to što nas čeka", rekao je Mutabdžija.

On kaže da je resorno ministarstvo, saosjećajući sa građanima u poplavljenim područjima Srpske, prolongiralo održavanje maniifestacije "Noć muzeja", kao i zbog toga što su pojedini muzeji u Republici Srpskoj bili poplavljeni.

"Zamolili smo sve građane koji večeras dolaze da ponesu po jedan primjerak knjige koje će biti proslijeđene bibliotekama u Srpskoj", rekao je Mutabdžija.

Četvoročasovni program "Noći muzeja" podijeljen je u tri cjeline, a učesnici muzičko-scenskih nastupa su djeca, srednjoškolci i studenti.

Djeca, koju će kroz stalnu postavku voditi Nidžo Radoznalac, čitaće "Narodni bukvar" u izdanju Muzeja Republike Srpske, a posjetiće i arheološku pećinu.

U pratećem sadržaju ove manifestacije, građani su predstavili privatne kolekcije antikviteta, a u stalnoj izložbenoj postavci studenti likovnog odsjeka Akademije umjetnosti slikaju na temu noć muzeja.

Na info-pultu "Pošte Srpske", koje su ovogodišnji saradnik manifestacije "Noć muzeja", posjetioci tokom cijele večeri imaju priliku da napišu i besplatno pošalju razglednice sa motivima Muzeja Republike Srpske i manifestacije "Noć muzeja

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop