• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novogodišnji koncert Banjalučke filharmonije

Autor SRNA

U Banjaluci je danas održan novogodišnji koncert Banjalučke filharmonije, kojem su prisustvovali predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Željka Cvijanović, te brojni predstavnici javnog života Banjaluke.

Direktor Banjalučke filharmonije Ivan Otašević rekao je novinarima pred početak koncerta da je novogodišnji koncert način da se gostima na koncertu i ostalim građanima poželi sve najljepše u novoj godini.

On je najavio da Banjalučka filharmonija u 2015. godini planira da nastavi uspješnu saradnju sa Narodnim pozorištem u Beogradu, gdje će kao gost dirigovati šef dirigent Banjalučke filharmonije Vanesa Kremenović.

"Naši članovi će krajem marta imati priliku da učestvuju na koncertu orkestra Narodnog pozorišta, što je velika stvar, a naš dirigent Vanesa Kremenović imaće priliku da diriguje jedan koncert u Beogradu", naglasio je Otašević.

Orkestar banjalučke filharmonije danas je nastupao pod dirigentskom palicom Vanese Kremenović, te gosta - direktora i dirigenta Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Ane Zorane Brajović.

Na koncertu, koji je održan u Kulturnom centru "Banski dvor", izvedene su kompozicije sa repertoara svih svjetskih simfonijskih orkestara.

Banjalučka filharmonija osnovana je početkom 2010. godine i ima 57 članova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop