• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DIS-ova "Afirmacija dramske kulture"

Autor SRNA

U Dis pozorištu mladih trenutno je u toku realizacija projekta pod nazivom "Afirmacija dramske kulture", koji podrazumijeva organizovanje obrazovnih radionica za voditelje dramskih sekcija u banjalučkim srednjim školama.

Radionice su namijenjene za neprofesionalne voditelje, koji će steći znanja iz osnova pozorišnog rada sa grupom i osnove upravljanja pozorištem, navode iz "Dis pozorišta mladih".

Projekat će biti realizovan u prostoru Doma omladine, a cilj projekta jeste doprinos afirmaciji dramske kulture mladih, ali i uspostavljanje kvalitetnog pozorišnog repertoara za mlade u najvećem gradu Srpske.

Nakon obuke, u oktobru i novembru ove godine, biće organizovana smotra banjalučkih dramskih sekcija, kao selekciona i afirmativna manifestacija, na kojoj će se predstaviti svi koji imaju predstavu.

Najuspješnije i najkvalitetnije predstave biće izvedene na Banjalučkom festivalu pozorišne mladosti, koji će biti održan u decembru ove godine.

Na ovom festivalu biće prikazano najmanje šest predstava koje zadovoljavaju estetske norme i koje će predstavljati krunu cijelog projekta.

Projekat "Afirmacija dramske kulture" je izabran putem javnog konkursa za projekte iz oblasti kulturnog stvaralaštva i podržao ga je grad Banjaluka.

Iz gradskog budžeta ove godine će biti sufinansirano 15 projekata i programa iz oblasti kulturnog stvaralaštva, a za podršku ovim projektima biće izdvojeno ukupno 30.000 KM.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop