• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren konkurs za najbolji mural u Prijedoru

Autor mondo.ba

Udruženje likovnih umjetnika Prijedora i ove godine raspisalo je međunarodni konkurs za nagradu "Paola de Manincor" za najbolji mural u Prijedoru.

Ovo će biti ujedno i četvrti realizovan mural u okviru projekta "Prijedor grad murala", prethodni murali su realizovani u glavnoj pješačkoj zoni, a odabrana lokacija za ovogodišnji je fasada na ulazu u užu gradsku zonu.

Konkurs je otvoren do 22. juna 2016. godine. Grad Prijedor unazad više od deceniju i po, tijesno sarađuje sa italijanskim gradom Trento, iz pokrajine Trentino. Ova saradnja se nastavlja i na projektu "Prijedor grad murala" kojeg od 2013. godine realizuje Udruženje likovnih umjetnika Prijedora.

Paola de Manincor je slikarka iz Lavisa u Trentinu (Italija) koja je 1998. godine, zajedno sa djecom iz tadašnjih izbjegličkih centara, oslikala prvi mural u Prijedoru na Elektrotehničkoj školi. Nagrada je osnovana njoj u čast, a rezultat je gotovo dvodecenijske decentralizovane saradnje između Prijedora i Trenta te u slavu likovne umjetnosti.

Ove godine glavni dio nagrade "Paola de Manincor" je 3000 KM. Pored toga autoru pobjedničkog prijedloga biće uručena nagradna plaketa te data mogućnost da svoj prijedlog oslika na odabranoj fasadi u Prijedoru.

Sve informacije vezane za konkurs kao i aplikacioni materijal zainteresovani umjetnici i umjetnice mogu pronaći na internet adresi udruženja www.ulupd.com.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop