• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uspjeh Narodnog pozorišta RS u Brčkom

Autori mondo.ba Autori Agencije

U brčanskom Domu kulture sinoć su, nakon uručenja nagrada najuspješnijima, završeni 33. Susreti pozorišta BiH.

 Uspjeh Narodnog pozorišta RS u Brčkom Izvor: NPRS/MONDO

"Hvala svima koji su doprinijeli da Brčko ovih dana bude prestonica pozorišne kulture u BiH", rekao je gradonačelnik Brčkog Siniša Milić, koji je uručio i nagrade.

U ime protagonista predstave "Rodoljupci", kojoj je stručni žiri ovogodišnjeg brčanskog pozorišnog festivala dodijelio Gran pri, a ženski i muški dio ansambla za uloge ostvarene u tom dramskom komadu, ocijenio kao najbolje, nagrade je primio direktor Drame Narodnog pozorišta Beograd Željko Hubač.

On je u ime nagrađenih zahvalio žiriju i svim učesnicima 33. Susreta pozorišta BiH. Prije svečanosti uručivanja nagrada i zatvaranja ovogodišnje brčanskog pozorišnog festivala u gradskom Domu kulture dramski komad "Indigo" u čast pobjednika odigrali su Danica Maksimović, Marija Vicković i Branislav Lečić.

Pet nagrada za Narodno pozorište RS

Odlukom stručnog žirija Festivala, u konkurenciji pozorišta iz BiH, glumica NPRS gospođa Nataša Ivančević je dobila nagradu za najbolju žensku ulogu, za ulogu Ranke u predstavi Narodnog pozorišta RS "Sinovi umiru prvi", autora Mate Matišića u režiji Marka Misirače.

Stručni žiri je za najboljeg mladog glumca u konkurenciji pozorišta iz BiH, proglasio glumca Narodnog pozorišta Republike Srpske, gospodina Zlatana Vidovića za ulogu Ace, u predstavi NPRS "Sinovi umiru prvi".

Kostimografkinja Narodnog pozoršta RS, gospođa Jelena Vidović, dobila je od strane stručnog žirija Festivala nagradu za najbolju kostimografiju u predstavi NPRS "Sinovi umiru prvi".

Nagradu za najbolju režiju u konkurenciji pozorišta iz BiH, stručni žiri Festivala je ravnopravno dodijelio gospodinu Marku Misirači za režiju predstave NPRS "Sinovi umiru prvi" i Lejli Kaikčiji za režiju predstave BNP Zenica "Drang nach Westen".

Prema odluci petočlanog žirija publike, nagrada za najbolju mušku ulogu pripala je glumcu Narodnog pozorišta Republike Srpske, gospodinu Aleksandru Stojkoviću za ulogu Mićuna u predstavi NPRS, "Sinovi umiru prvi".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop