• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španski jezik na Banjalučkom univerzitetu

Studentima Univerziteta u Banjaluci od narednog semestra, a najkasnije od naredne školske godine, biće na raspolaganju lektor za španski jezik.

 Španski jezik na Banjalučkom univerzitetu Izvor: MONDO


Studenti studijskih programa francuskog i italijanskog jezika i književnosti moći će da španski slušaju kao izborni predmet.

Memorandum o angažovanju lektora za španski jezik potpisali su u utorak u Banjaluci rektor banjalučkog Univerziteta Stanko Stanić i ambasador Španije u BiH Alehandro Alvargonzales San Martin.

"Vjerujem da danas potpisani Memorandum, odnosno dolazak španskog lektora na Univerzitetu u Banjaluci otvara mogućnost ne samo kulturne i edukativne saradnje već i na ekonomskom i poslovnom nivou", rekao je ambasador Španije novinarima u Banjaluci.

On je zahvalio Univerzitetu u Banjaluci što je svoja vrata otvorio za španski jezik i naveo da ovakav memorandum o saradnji Ambasada Španije već ima potpisan sa univerzitetima u Sarajevu i Mostaru.

Stanić je naglasio da će angažovanje lektora španskog jezika najviše koristiti studentima Filološkog fakulteta na studijskim programima francuskog i italijanskog jezika.

On kaže da će rad lektora pokazati i kakvo je interesovanje za učenje španskog jezika da bi u dogledno vrijeme bila otvorena katedra za ovaj jezik.

Stanić smatra da otvaranje španskog lektorata na Univerzitetu u Banjaluci predstavlja prvi korak u prosvjetno i kulturnoj saradnji između Republike Srpske i Španije.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop