• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dominacija filma "The Power of the Dog" na dodjeli BAFTA nagrada (VIDEO)

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

U Londonu su večeras dodijeljene BAFTA nagrade. Najboljim filmom proglašen je "The Power of the Dog", a rediteljki Džejn Kempion pripala je i nagrada za režiju.

 bafta nagrade 2022 Izvor: NEIL HALL/EPA

Najboljim glumcem proglašen je Vil Smit, za ulogu u filmu "King Richard", a nagrada za najbolju glumicu otišla je u ruke Džoane Skanlon ("After Love").

Film "Licorice Pizza" nagrađen je za originalni scenario, a nagrada za adaptaciju dodijeljena je ostvarenju "CODA". Nagrada za kostime pripala je filmu "Kruela".

"Dini" su pripala priznanja za produkciju dizajna, zvuk, vizuelne efekte i kinematografiju,

Dodjela nagrada Britanske filmske akademije održana je večeras u Londonu, a zvijezde, poput Lejdi Gage i Benedikta Kamberbača, prošetale su crvenim tepihom u Rojal Albert Holu. Kompletnu listu nagrađenih pogledajte na OVOM LINKU.

Australijska glumica i komičarka Rebel Vilson je domaćica ovogodišnje ceremonije, poznate kao BAFTA (Britanska akademija filmske i televizijske umjetnosti), nakon prošlogodišnje dodjele koja je održana onlajn.

Naučnofantastični ep "Dina", adaptacija romana Frenka Herberta iz 1965. godine, vodio je sa 11 nominacija, uglavnom u kreativnim i tehničkim kategorijama.

Slijedi mračni vestern "The Power of the Dog" sa osam nominacija, a "Belfast", poluautobiografska crno-bijela komična drama Keneta Branaga smještena na početku trodecenijskog sukoba u Sjevernoj Irskoj, ima šest.

Možda će vas zanimati

Sva tri ostvarenja će se takmičiti sa pričama o punoljetstvu "Licorice Pizza“ i "Ne gledaj gore", duhovito upozorenje o klimatskim promjenama, za glavnu nagradu večeri, najbolji film.

Pjevačica Širli Besi će otvoriti emisiju, izvodeći filmsku temu o Džejmsu Bondu u čast 60. godišnjice filmske franšize.

Nominovane za glavnu glumicu su Lejdi Gaga ("House of Gucci"), Alana Haim ("Licorice Pizza"), Emilija Džons ("CODA"), Renate Reinsve ("Najgora osoba na svijetu"), Džoana Skenlan ("Poslije ljubavi") i Tesa Tompson ("Prolazak").

Za glavne glumce nominovani su i Kamberbač ("The Power of the Dog"), Leonardo Dikaprio ("Ne gledaj gore"), Adel Aktar ("Ali i Ava"), Maheršala Ali ("Labudova pjesma") i Stiven Grejem ("Tačka ključanja").

Polovina nominovanih za najbolju režiju ove godine su žene: Kampion za "The Power of the Dog", Odri Divan za "Happening", francusku dramu o ilegalnom abortusu iz 1960-ih i Džulija Dikurno za horor "Titan".

Alim Kan ("Poslije ljubavi"), Rjusuke Hamaguči ("Drive My Car") i Pol Tomas Anderson ("Licorice Pizza") zatvaraju listu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop