• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvorene aplikacije za Kratkofil Plus 2013.

Međunarodni filmski festival Kratkofil Plus otvorio je aplikacije za prijavljivanje kratkih filmova za takmičarski program festivala.

 Otvorene aplikacije za Kratkofil Plus 2013. Izvor: MONDO

 Kratkofil Plus će se održati od 23. do 28. jula 2013. godine u Banjaluci, a rok za prijavu filmova je 31. mart.

Prijavljeni fimovi ne smiju biti proizvedeni prije 31. jula 2011. godine, ne smiju biti duži od 20 minuta, trebaju biti titlovani na engleski jezik, te dostupni za prikazivanje na festival, poželjno u HD video zapisu, navodi se u saopštenju Kratkofila.

Filmovi se mogu prijaviti elektronskim putem, putem reelporta ili poštom, a prijave trebaju sadržavati primjerak filma, popunjenu aplikaciju u elektronskom formatu, kratku biografiju i filmografiju reditelja, kratak sinopsis filma, te fotografije iz filma.

Sve aplikacije proći će proceduru selekcije, ukoliko sa direkcijom festivala nije dogovoreno direktno učešće na festivalu.

Žiri festivala koji se svake godine sastoji od međunarodno priznatih profesionalaca iz filmske industrije dodijeliće sljedeće nagrade: Grand Prix za najbolji film festivala, nagrade za najbolji igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni i regionalni film, kao i specijalna priznanja žirija, a ove godine biće dodijeljena i nagrada publike.

Festival Kratkofil Plus nastao je 2007. godine u Banjaluci i od tada je na njemu prikazano na stotine kratkih igranih, animiranih, dokumentarnih i eksperimetalnih filmova sa svih kontinenata.

Fokus ovogodišnjeg Kratkofila Plus je na Australiji, jer prošlogodišnji pobjednički film „Na maturi“ dolazi iz te zemlje.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop