• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: U oktobru počinje "Animafest"

Autor mondo.ba

Osmo izdanje međunarodnog festivala animiranog filma u Banjaluci ove godine obilježava rekordan broj filmova koji su pristigli na konkurs festivala iz svih dijelova svijeta.

Uprkos brojnim teškoćama što je značajno uticalo na pripremne aktivnosti i programski obim festivala, pristiglo je 520 filmova iz 38 država svijeta, što predstavlja reprezentativan presjek najbolje savremene svjetske produkcije animiranog filma.

Najviše filmova pristiglo je iz država sa najznačajnijom produkcijom autorskog animiranog filma, među kojima su Rusija, Hrvatska, Poljska, Francuska, SAD i Španija, uključujući i posljednje filmove nekih od najznačanijih autora današnjice, Jeržija Kuće, Pavao Štaltera, Mišele i Uri Kranota, Zlatka Boureka...  

Od broja pristiglih filmova, selekciona komisija festivala izabrala je 37 filmova za takmičarski program, 12 za dječiji takmičarski program i 21 film za program panorama. Od animiranih filmova sa prostora Bosne i Hercegovine, uvršten je film Muhameda Kafedžića u van takmičarski program panorama.

Međunarodni festival animiranog filma u Banjaluci, koji je već četvrtu godinu uključen u koaliciju najznačanijih evropskih festivala animiranog filma (Cartoon d'Or), ove godine je sa najmanjim budžetom do sada, finansijski podržan od grada Banjaluka sa 6.400 KM i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske sa 12.500 KM.

Festival će biti održan od 23. do 28. oktobra u Dječijem pozorištu i Domu omladine u Banjaluci.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop