• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Reciklaža uskršnjih jaja

Autor mondo.rs

Ako su vam ostala barena jaja od Uskrsa, ofarbana ili ne, pogledajte ovaj sjajan recept.

 Recepti za jela sa barenim kuvanim uskršnjim jajima Izvor: MONDO/Dragana Todorović
Izvor: MONDO/Dragana Todorović

  Potrebno:

- 3 barena jaja
- dve, do tri kašičice ajvara
- 3 šnite slanine
- trećina veze vlašca
- prstohvat morske soli
- prstohvat bibera

Priprema:

Jaja oljuštite i izvadite žimanca u činiju. Slaninu iseckajte na sitno i malo propržite. Odvojite malo slanine za posipanje kao i malo vlašca.

U činiji pomešajte žumanca, ajvar, slaninu, vlašac, malo soli i bibera. Smesu možete da stavite i u poslastičarski špric i da nafilujete belanca koja su ostala. Ako nećete da prljate puno stvari, jednostavno uzmite kašičicu. Kada napunite belanca smesom, jaja pospite ostatkom slanine i vlašca.

"Uz jaja je išao domaći hleb", piše Ana Ćubela, koja je ovaj recept objavila na svom blogu "Hrono kuhinja", i dodaje: "Uz hleb i jaja je išlo i malo maslinovog ulja, sa vlašcem naravno i parče zaostale ljute papričice. Domaćinski".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop