Dobro se kombinuju uz svaki obrok, a nisu ni skupi.
Štapići sa susamom mogu da budu grickalica, ali možete i da ih jedete uz bilo koji obrok.
Sastojci:
1 ¼ šolje brašna
Dve kašičice šećera
Kašičica i po praška za pecivo
Pola kašičice soli
2/3 šolje punomasnog mleka
Tri kašike istopljenog putera
Dve kašičice susama
Priprema:
Zagrejte rernu na 230 stepeni.
U manju posudu pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Postepeno dodajte mleko i mešajte sve vreme dok ne dobijete glatko testo.
Na radnu površinu stavite malo brašna i premesite testo tri-četiri puta. Loptu testa podelite na četiri dela, pa svaki od tih delova na još tri dela, tako da dobijete 12 manjih loptica koje ćete rukama oblikovati u štapiće.
Rastopite puter u tiganju, ubacite štapiće i okrenuti da bi se sa svih strana natopile. Pospite susamom odozgo i pecite 14-18 minuta ili dok ne dobiju zlatno-braon boju.
Poslužite ih tople.