• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posne punjene tikvice

Autor mondo.rs

Evo sjajne ideje za posni ručak.

Napravite posni ručak u kojem ćete zaista uživati.

Sastojci:

Kilogram mladih tikvica

200 grama lanenog semena

200 grama pečuraka

Pola šolje pirinča

Čen belog luka

Tri glavice crnog luka

Dve šargarepe

So

Biber

Decilitar ulja

Pola kašičice peršuna

Pola kašičice bosiljka

Suvi začin

Priprema:

Oljuštite tikvice, pa ih isecite na deblje kolutove i sa jedne strane ih izdubite. Tako isečene ih prokuvajte, a zatim isperite u hladnoj vodi.

Izdubljeni deo tikvica nemojte da bacate, već isecite na kockice i posolite.

Seme lana potopite u mlaku vodu, a u međuvremenu na ulju prodinstajte iseckan crni i beli luk, uz malo soli, a dodajte i izdubljeni deo tikvica. U odvojenoj posudi skuvajte pirinač i šargarepu isečenu na kockice.

Ocedite seme lana, isecite pečurke na kockice, pa dodajte to u posudu sa lukom i još malo dinstajte. Dodajte peršun i bosiljak, suvi začin i biber, još malo soli i pred sam kraj dodajte kuvani pirinač i šargarepu, pa sve promešajte.  

Kolutove tikvica ocedite, pa udubljenja punite smesom.

Kako vi spremate posne punjene tikvice?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop