Prave se brzo, a kad ih jednom probate, pravićete ih ponovo sigurno.
Isprobajte ovaj jednostavan recept za domaće kiflice.
Sastojci:
Kilogram brašna
Jedan paketić kvasca
Pola litre mleka
Dve kašičice soli
Tri kašičice šećera
200 mililitara ulja
Jedno jaje za premazivanje kiflica
Priprema:
Kvasac rastopiti u malo mlakog mleka, pa zamesiti testo od svih sastojaka i dobro ga izraditi. Ostaviti da odstoji sat vremena, da nadođe.
Masu podeliti na šest delova, istanjiti oklagijom, pa svaki deo podeliti na osam delova. Umotati u kiflice, poređati u pleh u koji ste stavili papir za pečenje.
Ostaviti kiflice još malo da odstoje, zatim svaku premazati mućenim jajetom, staviti kockicu margarina na svaku kiflicu i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumene.
Imate li vi neki dobar recept za kiflice? Pišite nam!