• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Korisnici masovno napuštaju Twiter i sele se na novu društvenu mrežu!

Autor Miloš Delević

Aplikacija Parler skinuta je preko 980.000 puta u periodu od 3. do 8. novembra

 Korisnici masovno napuštaju Twiter i sele se na novu društvenu mrežu! Izvor: TANJUG/AP PHOTO/EVAN VUCCI

Aplikacija Parler, koji mnogi vide kao alternativu za društvenu mrežu Twitter, je postala aplikacija koja je najviše puta preuzimana u Sjedinjenim Američkim Državama nakon izbora u toj zemlji.

Razlog za to se može naći u sukobu Donalda Trampa i društvene mreže Twitter koja je označavala pojedine objave aktuelnog predsednika Sjedinjenih Američkih Država kao lažne.

Prema informacijama koje donosi SensorTower, Parler je skinut preko 980.000 puta u periodu od 3. do 8. novembra na Google Play i Apple Store prodavnicama. „Više od polovine preuzimanja, čak 636.000, se dogodilo u nedjelju“ – prenosi The Verge. Prije samo nedjelju dana ta aplikacija se nalazila na hiljadu dvadeset trećem mjestu na App Store prodavnici, dok je na Google Play prodavnici zauzimala četristo osamdeset i šesto mjesto. Sada se u obe prodavnice nalazi na prvom mjestu.

Osnivač te aplikacije, Džon Mace ističe da je u jednom danu ta društvena mreža dobila čak dva miliona korisnika, te da se taj broj povećava iz dana u dan. „Nemojte da brinete, aplikacija nije inače ovako spora“ – istakao je on novim korisnicima. Iako sam Donald Tramp nije korisnik ove aplikacije, veliki broj njegovih glasača se preselio na ovu društvenu mrežu. Senator Teksasa, Ted Kruz ima oko 2,6 miliona pratilaca, dok voditelji Fox News programa, Mark Levin i Šon Haniti imaju po milion.

Parler je inače francuska riječ koja znači govoriti, a umnogo podsjeća na Twitter, te ne čudi da su je brojni američki mediji proglasili klonom te društvene mreže. Iz te kompanije istuču da zabranjuju objave i kažnjavaju na „apsolutnom minimumu“, kao i da ne provjeravaju vjerodostojnost objave. Ipak, oni zabranjuju pornografski sadržaj, prijetnje nasilju i podržavanje terorizma.

(Mondo / BBC)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS