• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveći uspjeh ženske reprezentacije BiH: Treće mjesto u kvalifikacijama

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Gostujućom pobjedom nad Gruzijom 3:0, fudbalerke BIH okončale nastup u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

 Najveći uspjeh ženske reprezentacije BiH: Treće mjesto u kvalifikacijama Gruzija - BiH 0:3 Izvor: Promo/FSBiH

Ženska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je na gostovanju u Tbilisiju selekciju Gruzije 3:0 u svom posljednjem susretu u kvalifikacijama za EURO 2022.

Bh. tim je ofanzivno ušao u meč i imao je više loptu u svom posjedu, a u 14. minutu nakon centaršuta Sumeje Bektaš sa desne strane, šut glavom sa peterca Dajane Spasojević brani Tatia Gabunia.

GRUZIJA - BIH 0:3 (0:1)
/Damjanović 22, Krajšumović 64, 77/

Možda će vas zanimati

Marija Ana Milinković u 19. minutu snažno šutira sa ivice kaznenog prostora, ali lopta odlazi pored gola.

Marija Aleksić dva minuta kasnije odlično kroz sredinu šalje loptu za Selmu Kapetanović koja sa sedam metara pogađa protivničku golmanicu.

Ofanzivna igra se izabranicima Samire Hurem isplatila u 22. minutu. Amela Kršo se na sredini oslobađa svojih čuvarki i asistira Mariji Damjanović koja šutira sa vrha šesnaesterca, a lopta se od prečku odbija u mrežu za 0:1.

Pritisak "zmajica" se nastavio i nakon pogotka, a Milinković u 31. minutu sa desetak metara pogađa stativu poslije centaršuta Dajane Spasojević iz slobodnog udarca.

Milinković je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena imala još dva dobra pokušaja nakon ubačaja sa lijeve strane Amele Kršo i Dajane Spasojević, ali je Gabunia u oba navrata bila na visini zadatka.

Prvu priliku u nastavku imala je Marija Aleksić u 50. minutu, ali njen šut sa distance Gabunia odbija u korner.

U 64. minutu Bosna i Hercegovina udvostručuje prednost. Akciju je započela Kršo koja šalje loptu na desnu stranu protivničkog kaznenog prostora za Mariju Damjanović, a ona je prosljeđuje na peterac gdje se najbolje snalazi Sofija Krajšumović i pogađa mrežu za 0:2.

Samo minutu poslije Damjanović je još jednom poslala loptu na peterac za Krajšumović, ali je gruzijska golmanica ovaj put bila uspješnija.

Kršo u 77. minutu izvodi korner sa lijeve strane, a najviša u skoku bila je Maja Jelčić čiji šut glavom Gabunia odbija do Sofije Krajšumović koja postiže treći gol za bh. selekciju.

Posljednju priliku na utakmici imala je Aleksić u sudijskoj nadoknadi vremena kad je glavom sa peterca loptu poslala iznad prečke nakon centaršuta Amele Kršo.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je kvalifikacije završila na trećem mjestu grupe B sa 18 bodova iza Danske i Italije, a ispred Izraela, Malte i Gruzije, što je najveći uspjeh za bh. fudbalerke u dosadašnjim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC