• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neki se raduju Zvezdinim porazima i na našu štetu: Borjan zna da će deo Srbije navijati i protiv njih u Evropi

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Kapiten Zvezde ne izbegava osetljiva pitanja

 Neki se raduju Zvezdinim porazima i na našu štetu: Milan Borjan zna da će deo Srbije navijati Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je odlično igrala u Ligi Evrope, opet izborila evropsko proleće, sada čeka protivnike na žrebu, a svojim rezultatom je ne samo donela veliku radost svojim navijačima i zaradila ogromne pare, nego je pogurala napred i srpski fudbal.

Ako kojim slučajem na proleće zabeleže još tri pobede ili dve pobede i dva remija, Srbija će dobiti još jednog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ipak, Zvezdin kapiten Milan Borjan kaže da je svestan da neće svi u Srbiji navijati za crveno-bele.

Možda će vas zanimati

Svestan je on i rivaliteta i podeljenosti srpskog fudbalskog društva, ali ipak nije oćutao.

"Neki će navijati za nas, a neki verovatno neće. Škakljivo je to pitanje, šta god da kažem, neće biti dobro. Ima onih koji se raduju našim porazima, pa čak i po cenu da to škodi i njima direktno. Ne shvataju da im naši uspesi odgovaraju. Mi ćemo se svakako potruditi da ostvarimo što više pobeda i povučemo malo i ostale klubove", rekao je Borjan za Informer.

Zvezda je u poslednje četiri godine znatno popravila svoju poziciju na rang-listi UEFA, ali i nacionalni koeficijent.

"Svih ovih godina igrali smo za nas, ali i za Srbiju. Svaka pobeda koju smo ostvarili doprinela je i podizanju rejtinga srpskog fudbala. Mnogo mi je žao što i ostali klubovi iz Srbije ne uspevaju da se plasiraju u evropska takmičenja. Onda bi nam bilo lakše da zajedno sakupljamo bodove", kaže Borjan.

Iako Srbija mašta o dva mesta u Ligi šampiona, Zvezda bi trebalo da uradi nešto za šta će većina objektivnih ljubitelja fudbala reći da je nerealno – osmina finala Lige Evrope, a verovatno i četvrtfinale. Svako ko se bavi sportom veruje u uspeh, prosto mora, ali kapiten crveno-belih želi da ekipa ide korak po korak.

"Neće biti lako, bilo koga da izvučemo na žrebu, čeka nas težak posao. Ali, hajde da privedemo sezonu kraju, odmorimo se nekoliko dana, a onda lepo odradimo pripreme i uz nekoliko pojačanja napravimo tim koji će ravnopravno da se bori u nokaut fazi. Fudbal je zbog toga i zanimljiv jer je sve moguće", rekao je Borjan.

(Mondo/Informer)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC