• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

10 najzanimljivijih transfera srpskih fudbalera: Dvojica će biti zvezde u Bundesligi, a tu je i "milioner" iz Azije!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srpski fudbaleri koji su promenili sredinu u januaru

 10 najzanimljivijih transfera srpskih fudbalera: Dvojica će biti zvezde u Bundesligi Izvor: MN PRESS

Fudbalski klubovi iz Srbije tokom zime nisu napravili mnogo velikih transfera. To je trend koji je u januaru 2021. godine vladao u celom svetu. Tržište je bilo mirno i spremalo se za naredno leto, kada bi moglo ozbiljnije da se ''zakuva''.

Ni srpski fudbaleri koji igraju u inostranstvu nisu mnogo menjali klubove. Samo oni koji su jesenas bili u drugom planu tražili su opciju da odu u neki drugi klub. Mnogi su uspeli, a na spisku je veliki broj mladih fudbalera koji se za sada odlično snalazi u novim ekipama.

Možda će vas zanimati

Kao i sa ostatkom sveta, srpski fudbaleri su uglavnom menjali sredinu za malo novca ili na pozajmicu. Tako će se narednog leta Pavlović, Jović, Radonjić, Šaponjić, Adžić... vratiti u svoje timove.

Ovo su 10 najzanimljivijih transfera srpskih igrača tokom januarskog prelaznog roka.

Ivan Lakićević

Nekadašnji desni bek Donjeg Srema i Vojvodine će konačno igrati fudbal! Nakon što je propustio kompletan prvi deo sezone, Lakićević je iz Serija A otišao u rang niže i obukao dres Ređine. Tokom prve sezone u Đenovi nije odigrao ni minut, u drugoj je bio pozajmljen Veneciji, a sada će ponovo igrati drugoligaški fudbal.

Ako se ustali u timu, a postoje lepe šanse za to, Lakićević bi mogao da postane kandidat za mesto u nacionalnom timu. Istina, igrao bi u Seriji B, ali Srbija je godinama u problemu sa igračima na poziciji desnog beka.

Ranko Veselinović

Izvor: MN PRESS

Momak koji je tokom praznika pričao za MONDO završio je u potpunosti svoj transfer iz Vojvodine u MLS lige. Prvo je nekadašnji štoper Novosađana bio pozajmljen Vankuveru, a sada ga je tim iz Kanade otkupio.

Transfer je iznosio 600 hiljada evra, a momak koji je u međuvremenu bio deo ''američke turneje'' reprezentacije Srbije će nastaviti da razvija svoj potencijal u MLS ligi. Neobična kariejra za srpske uslove.

Aleksandar Paločević

Već je igrao u Južnoj Koreji, pa ne čudi što ga tamošnji klubovi žele u svojim redovima, ali je transfer nekadašnjeg igrača OFK Beograda, Voždovca i Vojvodine veoma zanimljiv. On će u Seulu zarađivati više od 1.000.000 evra godišnje!

Impresivne brojke, a do sada nismo imali inforamcije da se fudbalski klubovi iz Južne Koreje bahato razmeću novcem. Ofanzivni vezista prefinjene tehnike je bio igrač portugalskog Nasionala, ali se ponovo seli u Aziju.

Vladimir Silađi

Dobre partije u Bačkoj Topoli omogućile su najboljem strelcu Superlige za prethodnu sezonu da ''naplati'' dobre igre! Silađi se seli u Južnu Koreju, gde će u narednoj sezoni igrati nekoliko srpskih fudbalera i to mu je prvi inostrani angažman. Nova ekipa doskorašnjeg napadača TSC-a je Gangvon.

Luka Adžić

Izvor: MN PRESS

Muči se po pozajmicama nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i kapiten mlade reprezentacije Srbije. Od kako je napustio crveno-bele i potpisao za Anderleht treći put je pozajmljen! Prvi put je to bilo u holandski Emen, drugi put u Ankaragučuu, a sada će opet obući dres Emena.

Ove sezone je odigrao 11 prvenstvenih mečeva u Turskoj, a sada će pojačati ubedljivo najslabiji tim Eredivizije. Njegova nova ekipa nema nijednu pobedu do sada i sa samo šest bodova u 20 kola drži poslednje mesto na tabeli.

Nikola Ninković

Samo da prođe oporavak i vraća se na teren! Fudbaler koji je tokom jeseni preživeo tešku saobraćajnu nezgodu ima novi klub. Kako je tada ispričao, lekari su razmišljali da mu amputiraju jezik, ali uskoro ćemo Džigija ponovo videti na terenu.

Nekadašnji ofanzivac Partizana se iz Askolija preselio u Brešu, sa kojom će se boriti za opstanak u Seriji B. To je daleko ispod njegovog kvaliteta, jer je letos bio na pragu potpisa za jedan od tima iz prvoligaškog društva, ali trenutno je najbitnije da se polako vrati na teren.

Ivan Šaponjić

Atletiko Madrid je, čini se, bio preveliki zalogaj. ''Jorgandžije'' napadaju titulu i tu nema prostora da se nekadašnji napadač Partizana nametne Dijegu Simeoneu. Zato će šansu imati u Kadizu.

Već je i debitovao za novi tim. Ušao je u igru upravo protiv Atletika, u nadi da će pomoći svojoj ekipi da izjednači, ali se to nije desilo. Šaponjić ima tek 23 godine i ukoliko u Kadizu dobije priliku da češće igra, šestomesečna pozajmica će biti pun pogodak.

Nemanja Radonjić

Izvor: MN PRESS

Možda malo neočekivano, ali uzimajući u obzir situaciju u francuskom klubu, dobro je što je Radonjić napustio Marsej. Umesto borbe sa navijačima koji traže bolje rezultate kluba i promene na njegovom čelu, može da se fokusira na fudbal.

Nemanja Radonjić je stigao u Bundesligu, ubrzo nakon njega je došao i jedan svetski šampion, a Herta ima velike planove u narednih pola godine. Brzonogo krilo se uklapa u njih.

Strahinja Pavlović

Izvor: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Niko Kovač mu nije dao šansu. Odigrao je samo jedan minut tokom prvih šest meseci u Monaku i to kada je ušao u nadoknadi vremena. Možda je prebrzo išao taj njegov put iz Superlige u Ligu 1, ali sada je vreme da se isprave stvari.

Na debiju je postigao gol za Serkl Briž, zatim bio starter na još dva prvenstvena meča i deluje da će se momak koji je Partizanu doneo mnogo novca snaći u Belgiji. Pa od sledeće sezone ponovo Monako, Francuska i novo dokazivanje.

Luka Jović

Izvor: Profimedia/firo Sportphoto/DPPI/Ralf Ibing

Da, ovo je bilo prelako! Naravno da je na listi Luka Jović koji se iz Real Madrida preselio u Ajntraht i tamo odmah počeo da rešeta. Dok se Zinedinu Zidanu i Madriđanima titula u Španiji odmiče, Jović je na prva tri susreta u prvenstvu postigao isto toliko golova i najavio da bi ekipa iz Frankfurta mogla da se bori za Evropu.

Otkako je došao ekipa ima tri pobede i remi u prvenstvu, a on je već nadmašio učinak u dresu Reala. Možda će Luka razmisliti i o transferu narednog leta... Ili će sve promeniti smena trenera?

Zimska pijaca u fudbalskom svetu nije bila naročito bogata, pa su se u takvo stanje uklopili i srpski klubovi i igrači.

Crvena zvezda je dovela trojicu igrača, Partizan samo jednog, a na polovini ove sezone nije bilo ni velikih transfera iz Superlige. Možda će narednog leta biti bogatije.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC