• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Biće još odlazaka iz Zvezde ove zime: Mrkela najavio da prelazni rok nije gotov!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Otišla su četvorica, ali to nije kraj...

 Biće još odlazaka iz FK Crvena zvezda ove zime: Mitar Mrkela najavio da prelazni rok nije gotov! Izvor: MN PRESS

Sportski direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Mitar Mrkela rekao je danas da su crveno-beli pred sebe postavili najviše ciljeve, osvajanje titule i igranje u Evropi.

"Postavili smo sebi najviše ciljeve, želimo titulu i da igramo u Evropi. Znam da je Milan u dvomeču sa nama favorit, ali mnogo puta smo kroz istoriju uspevali da pomrsimo račune velikim timovima i pokušaćemo da to uradimo i sada", rekao je Mrkela, prenosi klub.

Možda će vas zanimati

Mrkela je naveo da je zadovoljan kako je odrađen zimski prelazni rok i izrazio zadovoljstvo time kako Crvena zvezda izgleda danas.

"Za nas je zimski prelazni rok izuzetno važan, jer se na taj način spremamo za prolećni deo sezone, kao i za leto i ono što nas čeka u kvalifikacijama za evropska takmičenja. Želeli smo da u ovom prelaznom roku odradimo što je više moguće poslova kako bismo spremno dočekali sve ono što sledi na proleće i leto. Zadovoljan sam urađenim", rekao je Mrkela.

"Otišla su nam četvorica fudbalera: Spiridonović, Simić, Boaći i Hajdin, a doveli smo Falka, Bakajoka i Srnića, te priključili Odadu iz Grafičara", dodao je on.

Govoreći o Slavoljubu Srniću, sportski direktor Zvezde je naveo da je on "dete Zvezde", da dobro poznaje situaciju u klubu i da je dobro pojačanje.

"Stanković ga vidi na jednom posebnom mestu u timu, ali to nije jedina pozicija na kojoj može da odgovori zahtevima. Trenirao je sa nama i pre potpisa ugovora i on i Stanković su mogli dobro da se upoznaju. Svakako se radi o momku koji je mnogo učinio za klub u godinama kada smo se podizali i počinjali redovno da igramo evropska takmičenja", rekao je Mrkela.

Izvor: MN PRESS

On je istakao i da ima velika očekivanja od Filipa Falka.

"On je prošle godine igrao u Seriji A i radi se o izuzetno talentovanom fudbaleru. Imao je odličnu sezonu u najelitnijem italijanskom takmičenju, postizao golove, asistirao... Ipak, još nije najspremniji, imao je period od mesec dana u kojima nije baš trenirao na način na koji smo mi to radili na Kipru i u Turskoj. Trebaće mu vremena da se podigne, ali je talentovan i dobar fudbaler koji je naučio da igra u dobrim uslovima i očekujem dosta od njega", rekao je Mrkela.

POZAJMICE U GRAFIČAR

"Sa Nikolom Stankovićem je bila ideja da ostane i da na proleće povremeno dobija šansu, međutim, transfer Njegoša Petrovića se nije desio, a oni su ista pozicija i procenili smo da bi Stanković imao u tom slučaju malu minutažu i da je za njega bolje da još šest meseci igra za Grafičar", rekao je Mrkela i objasnio situciju sa Markom Lazetićem: "Lazetić je rođen 2004, pre desetak dana je napunio 17 godina. Radi se o izuzetnom talentu i ne dovodim u pitanje to da će biti odličan igrač, samo ćemo videti koliko će se brzo adaptirati. Vidljivo je bilo da napredujei  da je na kraju priprema bio u poziciji da se 'sudara' sa iskusnijim. Prijaće mu polusezona u Grafičaru i verujem da će već na leto konkurisati za prvi tim".

Po mišljenju Mrkele, Aksel Bakajoko može da dostigne pun potencijal u Crvenoj zvezdi.

"Bakajoko je odlično radio na pripremama na Kipru, ali se povredio u Turskoj, pa je propustio neke utakmice i treninge, tako da sada juri pravu formu. Mlad je, došao je kao slobodan igrač iz Intera i ima potencijal. Mislim da ima veliki prostor za napredak i odličnu brzinu koja se u današnje vreme mnogo plaća, a mi smo ga dobili za džabe", rekao je on.

Seku Sanogo je potpisao ugovor i zvanično je postao fudbaler Crvene zvezde, dok je Ričard Odada stigao kao pojačanje iz Grafičara.

"Drago mi je zbog ostanka Sanoga, jer je urađen veliki posao, s obzirom na to da je imao odličan ugovor u Saudijskoj Arabiji...On je bio i moja i želja Dejana Stankovića, jer se tokom jesenji profilisao u veoma važnog igrača našeg tima i veliko mi je zadovoljstvo što je ostao", rekao je Mekela.

Mrkela je, na kraju, rekao da prelazni rok još nije završen i da se može desiti da još neko napusti Zvezdu.

Prethodno se spominjalo da bi mogao da ode Ben...

"Uvek je raskorak između onog što želite i te situacije. Lično, voleo bih da ovaj tim ostane na okupu, ali jednostavno živimo u vremenu kada su odlasci neizostavni deo funkcionisanja jednog kluba, tako da, može se očekivati da bude odlazaka, ali zadovoljan bih bio da ostanemo u ovom sastavu", rekao je Mrkela.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC