• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo se nije desilo 13 godina: PSŽ ne zna za pobjedu na Parku prinčeva, Nejmar isključen!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Lil dobio derbi na Parku prinčeva, Nejmar htio da se tuče pa dobio crveni, strijelac jedinog gola završio na štakama.

 pari sen žermen lil poraz derbi lil Izvor: Tanjug/AP/Christophe Ena

Pari sen Žermen je trostruki uzastopni šampion Francuske, ali do četvrte titule u nizu, odnosno osme u posljednjih devet godina će teže nego što je bilo ko očekivao.

Dolazak Maurisija Poketina umjesto Tomasa Tuhela u januaru trebao je da vrati “svece” na šampionski kolosjek, međutim, iako im dobro ide u Ligi šampiona, Parižani su daleko od dobre forme u prvenstvu.

Možda će vas zanimati

 To se potvrdilo i u derbiju 31. kola u subotu poslijepodne u kojem su poraženi od glavnog konkurenta, Lila, pa sedam kola prije kraja imaju zaostatak od tri boda, a ostali su ponovo bez Nejmara!

Lil se ove sezone definitivno ne šali kada su šampionske ambicije u pitanju i to je pokazao na Parku prinčeva pobjedom nad PSŽ-om rezultatom 1:0.

Gol odluke postigao je Džonatan Dejvid, povremeni saigrač Milana Borjana u reprezentaciji Kanade, koji je u 20. minutu matirao Navasa, a 15 minuta kasnije morao van igre.

Kanadski napadač zbog povrede je napustio teren, a posljednji sudijski zvižduk i slavlje sa svojim saigračima dočekao je na štakama.

Lil će vjerovatno bez njega morati u narednim utakmicama, a PSŽ bez Nejmara, koji je samo što se vratio na teren poslije povrede, napravio veliku glupost koja će ga koštati nove pauze.

Brazilca, kao i ostatak ekipe, gotovo ništa nije išlo u subotu popodne, a kako se bližio kraj nemoć i nervosa u redovima “svetaca” je bila sve očiglednija.

Ekipa Lila to je znalački koristila, a nakon što je defanzivac Tijago Đalo zadržavao loptu poslije jednog prekršaja, indisponirani Nejmar nasrnuo je na njega i odmah dobio žuti karton.

Bio je to njegov drugi na utakmici, pa su Parižani u sudijsku nadoknadu morali bez njega, međutim i Lil je ostao bez Đala, koji je ni kriv, ni dužan - isključen.

Izvor: Tanjug/AP/Christophe Ena

"Šta sam ja uradio", ponavljao je defanzivac Lila, koga je čak Nejmar tješio dok su zajedno napuštali teren.

Na kraju Lil je izdržao šest minuta nadoknade i poslije Monaka i Nanta odnio sva tri boda sa Parka prinčeva. Parižani su vezali tri poraza kod kuće, što se nije desilo posljednjih 13 godina.

Lil je sada lider sa 66 bodova, odnosno tri boda više od Pari sen Žermena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC