• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dalić sa novim pomoćnikom Ćorlukom saopštio širi spisak "vatrenih" za EURO: Prvi cilj prolazak grupe!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Na konferenciji za medije u organizaciji Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) selektor Zlatko Dalić predstavio je privremeni spisak kandidata za pripreme za predstojeći EURO.

 zlatko dalić širi spisak hrvatske za euro Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Zlatko Dalić, selektor Hrvatske u ponedjeljak je objavio spisak od 26 igrača za Evropsko prvenstvo koje "vatreni" otvaraju utakmicom 13. juna na "Vembliju" protiv Engleske u 15 sati.

Možda će vas zanimati

Na Dalićevom privremenom spisku igrača, koji će tek 1. juna postati definitivan, za nastavak Evropskog prvenstva odabrani su:

Golmani: Dominik Livaković (Dinamo Zagreb), Lovre Kalinić (Hajduk), Simon Sluga (Luton), pretpoziv: Ivica Ivušić (Osijek).

Odbrambeni: Šime Vrsaljko (Atletiko Madrid), Domagoj Vida (Bešiktaš), Josip Juranović (Legija), Dejan Lovren (Zenit), Duje Ćaleta-Car (Olimpik Marsej), Borna Barišić (Glazgov Rendžers), Mile Škorić (Osijek), Joško Gvardiol (Dinamo Zagreb), pretpoziv: Filip Uremović (Rubin Kazanj), Marin Pongračić (Volfsburg).

Vezisti: Luka Modrić (Real Madrid), Marcelo Brozović (Inter), Milan Badelj (Đenova), Mateo Kovačić (Čelsi), Nikola Vlašić (CSKA Moskva), Mario Pašalić (Atalanta), Luka Ivanušec (Dinamo Zagreb), pretpozivi: Nikola Moro (Dinamo Moskva), Lovro Majer (Dinamo Zagreb), Toma Bašić (Bordo).

Napadači: Bruno Petković (Dinamo Zagreb), Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hofenhajm), Josip Brekalo (Volfsburg), Ante Rebić (Milan), Mislav Oršić (Dinamo Zagreb), Ante Budimir (Osasuna), pretpozivi: Kristijan Lovrić (Gorica), Marko Livaja (Hajduk).

"Ovo je spisak najboljih igrača koje Hrvatska trenutno ima, očekujem i veselim se da će svi biti spremni", rekao je Dalić, prenijela je agencija "Anadolija".

Hrvatski selektor je kao problem istakao manjak vremena za pripreme te postojanje jaza među generacijama u reprezentativnom sastavu, ocijenivši kako su reprezentaciji izostali dobri rezultati u odigranoj UEFA Ligi nacija.

"Očekujem da ćemo ostvariti prvi cilj, a to je za početak da prođemo grupu. Imaćemo teške protivnike, posebno Engleze na 'Vembliju', domaćine", dodao je Dalić.

Dalić je rekao da je ljestvica za hrvatsku reprezentaciju dignuta visoko, posebno nakon osvojenog drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, te kako nastoje ta očekivanja opravdati.

Dalić je danas službeno predstavio Vedrana Ćorluku kao svog novog pomoćnika i člana stručnog štaba koji će naslijediti Ivicu Olića zbog njegovog odlaska u moskovski CSKA.

Dalić je kazao kako očekuje veliku pomoć, kritike i savjete za formiranje igre od Ćorluke kao donedavnog reprezentativca.

Ćorluka je rekao da je juče odigrao posljednju utakmicu za Lokomotivu iz Moskve koja je ujedno bila njegova posljednja utakmica u karijeri.

"Ostajem u štabu za pripreme i nadolazeći EURO, a nakon toga ćemo vidjeti. Vidim se u tome i upisaću trenersku akademiju jer to je put kojim želim ići", najavio je Ćorluka.

Hrvatska reprezentacija za EURO pripremaće se u Rovinju od 25. do 31. maja, a do 1. juna u ponoć posljednji je rok za predaju konačnog spiska igrača za Evropsko prvenstvo.

Hrvatska će 1. juna u Velikoj Gorici ugostiti Jermeniju u prijateljskoj utakmici, a posljednji ispit uoči EP-a imaće u Briselu 6. juna protiv Belgije, prvoplasirane ekipe sa FIFA svjetske rang-liste.

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC