• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje EURO, a Srbija u Japanu 18 igrača: Piksi na mukama, izvodi tim koji nikada nije igrao zajedno!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novi problemi za selektora Srbije.

 srbija-japan-livestream-prenos-sportklub Izvor: MN PRESS

U danu kada počinje EURO 2020, fudbalska reprezentacija Srbije igraće prijateljsku utakmicu sa Japanom u okviru Kirin kupa (petak, 12.25).

Možda će vas zanimati

"Orlovi" su otputovali na azijsku turneju u slobodnom FIFA terminu koji bi trebalo da posluži kao uigravanje pred nastavak kvalifikacija u septembru, međutim zbog brojnih izostanaka zbog povreda i drugih stvar - igraće u mješovitom sastavu protiv Japanaca.

Posljednji problem je povreda Mihaila Ristića koji se vratio u Srbiju poslije meča sa Jamajkom (1:1), tako da je Piksiju na raspolaganju ostalo još tek 18 fudbalera.

Svi će dobiti šansu na ovoj turneji, samo je pitanje sa kojom minutažom. Pretpostavka je da je Piksi za Japan ostavio jače snage, pa bi od starta na golu trebalo da gledamo Predraga Rajkovića, nakon što su Nikolić i Ilić podijelili minutažu u prvom susretu.

Postoje problemi sa manjkom štopera, ali će Srbija vjerovatno zadržati sistem sa trojicom pozadi, pa ćemo vjerovatno vidjeti Stefana Mitrovića, Uroša Spajića i Strahinju Pavlovića.

Na lijevom i desnom boku nemaju alternative, pa se očekuju Petković i Terzić, sem ako Stojković ne odluči da eksperimentiše, dok je sredina veznog reda rezervisana za Gudelja, najboljeg igrača protiv Jamajke koji je tad počeo kao štoper, dok bi društvo mogao da mu pravi Maksimović.

Oko ofanzivnih opcija je najviše dilema.

Izvor: MN PRESS

Ostala su "orlovima" još samo četiri igrača sa izraženijim napadačkim karakteristikama - Gavrić, Jović, Joveljić i Makarić - i vjerovatno će samo jedan od njih sjediti na klupi, sem ako selektor ne odluči da nove uloge dodijeli Vuliću ili Grujiću.

Sve u svemu, biće ovo još jedna interesantna provjera u zemlji u kojoj je Piksi istinska legenda, pa zbog toga želi da ostavi dobar utisak.

"Znači nam ovo dosta. Na ovim utakmicama želimo da stvaramo taj pobjednički mentalitet koji smo počeli u prethodnom ciklusu. Dosta igrača nije tu, mnogo je novih momaka sa nama koji imamo neki staž u reprezentaciji.Svi oni žele da se dokažu i realno su motivisani da daju sve od sebe. Uglavnom, momci koji su ovdje, zaslužili su to svojim igrama. Želim da istaknem da je svaka utakmica u dresu reprezentacija bitna. Kad igramo za našu zemlju moramo uvijek da damo sto posto svojih mogućnosti, tako da je svaka utakmica važna", poručio je Stojković.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC