• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Veleža pred meč sa Kolerejnom: Nismo apsolutni favoriti! Nisu amateri i kuvari!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Feđa Dudić, šef struke mostarskog Veleža, odbacio je tvrdnje da su "rođeni" apsolutni favoriti za prolaz protiv Kolerejna u Konferencijskoj ligi.

 velež - kolerejn, najava feđa dudić Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Strateg Mostaraca je na konferenciji za štampu u Sarajevu najavio utakmicu (četvrtak, 20.30) na "Grbavici" gdje će igrati protiv sjevernoirskog Kolerejna.

Možda će vas zanimati

"Sigurno su specifična ekipa, u našoj ligi nemamo puno takvih utakmica i takvog stila. Probali smo kroz treninge da se prilagodimo i nadam se da će to biti u redu. Puno stvari ide u njihovu korist, prekidi, dosta duela, dueli na drugu loptu. Imamo utakmicu protiv Maribora prošle godine gdje su fenomenalno izgledali, pa onda gledamo utakmicu iz maja u prvenstvu, gdje to nije bilo najbolje. Specifično je da igraju u sličnom sastavu, 10 igrača iz utakmice protiv Maribora je igralo i posljednje kolo. Ne mijenjaju puno ekipu. Veliki je trenutak pred nama, Velež ponovo u Evropi, nadam se da će biti uspješno, da nećemo biti samo prolaznici i da ćemo dobre igre iz prvenstva prezentujemo u Evropi i da se na dostojanstven način prikažemo javnosti", rekao je Dudić.

Odbacio je tvrdnje da je Velež apsolutni favorit za prolaz u narednu rundu Konferencijske lige.

"Apsolutno nismo izraziti favoriti protiv Kolerejna, ne igramo protiva amatera i kuvara, oni su ozbiljna ekipa. Vidjećete da se radi o jednoj organizovanoj ekipi, koja radi kontre na fenomenalnoj način, koja ima odlična krila, Doertija, koji bi u našoj ligi '1 na 1' pravio razliku u svakoj ekipi. Sigurno da bi bili u gornjem dijelu tabele i u našoj ligi, nije to nimalo naivna ekipa. Prošle sezone ne samo da su izbacili Maribora, nego su i od Madervela ispali na penale, a oni su bili četvrti u Škotskoj. Prihvatićemo ulogu favorita u prvoj utakmici, ići ćemo na pobjedu, nećemo da se lažemo, ali da smo neki apsolutni favoriti, to ne stoji", dodao je trener Veleža.

Od ove sezone pravilo gola u gostima više ne važi, a Dudić smatra da je to dobra odluka UEFA.

"Mislim da će se sada više golova postizati, kada ne određuje gol u gostima. Meni je ok, dali smo više golova, zaslužili smo taj prolaz, ili smo prošli na penale. Meni je pravilo ok i drago mi je da se promijenilo", zaključio je šef struke mostarske ekipe, a prenijeli sarajevski mediji.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC