• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kluž želi senzaciju, a ni Rumuni ne vjeruju u njih! Zvezdino gostovanje nije tema dana - svi pišu o derbiju za vikend!

Autor Dragan Šutvić

Rumunski mediji su i u ovom trenutku više fokusirani na dešavanja u FCSB.

 kluž crvena zvezda rumune ne zanima utakmica Izvor: Profimedia/MONDO/Vedran Ševčuk/MN Press

/od izvještača MONDA iz Rumunije/

Crvena zvezda ima priliku da u četvrtak uveče u Klužu obezbijedi treće učešće u grupnoj fazi Lige Evrope u posljednjih pet godina, a djeluje da su mediji u Rumuniji već spremni na takav scenario. Nakon što je njihov predstavnik u Beogradu ubedljivo izgubio (4:0), pred gostovanje crveno-bijelih slabo se piše o meču koji se igra od 20.30 po srpskom, a 21.30 po lokalnom vremenu.

Možda će vas zanimati

Iako je Kluž jedini rumunski predstavnik koji je ostao u evropskim kvalifikacijama ovog ljeta, od njegovog večerašnjeg susreta zanimljiviji im je derbi koji se za vikend igra u okviru prvenstva, CFR Kluž - FCSB!

Zbog toga se u rumunskim medijima Crvenoj zvezdi ne pridaje previše pažnje...

Pišu o derbiju!

Biće to okršaj dva tima koji su pred početak sezone smatrani za najveće favorite u borbi za titulu, ali situacija nakon šest kola idilična je samo za jednu ekipu. Zvezdin protivnik ''otvorio'' je prvenstvo sa maksimalnih 18 bodova i ukoliko pobijedi za vikend ekipu u kojoj je Điđi Bekali alfa i omega, imaće čak 12 bodova više od njih. FCSB - odnosno jedan od dva nasljednika slavne Steaue - ima samo devet bodova iz prvih šest kola rumunskog prvenstva.

Ipak, taj meč je zanimljiv rumunskim medijima. Rekli bismo čak i više od meča koji se na stadionu 'Doktor Konstantin Radulesku'' igra tri dana ranije. Povod za pisanje o jednom veoma važnom ligaškom susretu koji očekuje Kluž dao je i trener tog tima, Marijuš Šumudika. On je već sredinom nedjelje iskoristio priliku da pecne velikog rivala, pa će narednih dana ta utakmica biti pod posebnim okom javnosti.

''Kada ste vidjeli da je neko od nas išao na Fejsbuk, kako bi u ponoć pisao o greškama sudija? Ljudi su tad već u krevetima, hoće da spavaju. Da je napravljena greška u korist Kluža, čitali bismo dva dana'' izjavio je Šumudika, koji je tako prozvao sportskog direktora FCSB - Mihaija Stoiku.

Promašili postavu

Izvor: MN PRESS

Jedan od najuticajnijih sajtova u Rumuniji "Gsp.ro", tako na primjer, predviđa startnu postavu Crvene zvezde u kojoj je igrač koji nije ni doputovao u Rumuniju.

Na njihovom sajtu može se naći sastav Borjan - Gajić, Dragović, Degenek, Rodić - Sanogo, Kanga, Falko, Katai, Ivanić - Pavkov, iako je Filipo Falko zbog rupture mišića ostao u Beogradu i sigurno neće igrati. Rumunima je ta informacija promakla.

Pretpostavićemo da su bolje upućeni u dešavanja u rumunskom timu, pa ćemo povjerovati da Marijuš Sumudika ponovo ne stavlja u startnu postavu dvojicu igrača koji bi možda mogli da naprave razliku - iskusnog Aleksandru Čipčijua i Denisa Alibeka, kog je Dejan Stanković pomenuo na konferenciji u srijedu.

Pogledajte Zvezdin trening u Klužu:

Neobična izjava Čipčiua

I dok je Dejan Stanković pričao o poštovanju koje ima za Kluž, Aleksandru Čipčiu izjavio je da je srpski tim mnogo slabiji od Jang Bojsa! Iskusni fudbaler koji je propustio oba meča protiv Švajcaraca, a zatim i susret u Beogradu, imao je zanimljivo objašnjenje.

''Bio sam pored terena i ako na osnovu onog što sam vidio treba da uporedim Jang Bojs i Crvenu zvezdu, velika je prednost u korist švajcarskog tima. Nama je drago što igramo u Evropi, ali rezultati pokazuju gdje je rumunski fudbal. Da smo bolji igrači, pobijedili bismo Jang Bojs. Ali, taj poraz ne znači da ne možemo da iznenadimo neki bolje rangiran tim'', istakao je fudbaler koji nije u sjajnim odnosima sa trenerom posljednjih nedjelja.

On je dodao da su fudbaleri fokusirani da ostvare dobar rezultat protiv Zvezde. Prioritet je pobjeda, a zatim i da ona bude što većom razlikom kako bi pokušali da nadoknade minus iz prvog meča.

Transferi, reprezentacija, trener - sve je bitnije!

Zanimljivih vijesti iz rumunskog fudbala ima još. Piše se o transferima, pozivima u nacionalni tim, promeni trenera... Kluž i FCSB imaju još jednu borbu.

Rivali koji će igrati za vikend prije toga će pokušati da se izbore za potpis jednog fudbalera. Kluž i FCSB bacili su oko na Bordeanua, fudbalera koji raskida ugovor u Saudijskoj Arabiji i mogao bi da se vrati u svoju zemlju. Mihai Bordeanu (29, vezni igrač) je četiri puta bio šampion Rumunije. Preko Botošanija je stigao u redove Kluža, sa kojim je dominirao u domaćem prvenstvu. Takođe, dva puta je bio reprezentativac Rumunije, ali ga nema na selektorovom spisku za septembarske mečeve.

Tamo nema ni Ćiprijana Deaka (35), iskusnog fudbalera koji je jedan od lidera Kluža. Selektor Mirel Radoi odlučio je da ga ne pozove u nacionalni tim, a iz kluba su poručili da poštuju selektorovu odluku da se krene u podmlađivnje nacionalnog tima i da su njihovi mladi fudbaleri spremni da preuzimaju odgovornost u nacionalnom timu.

Iz šampionskog tima Kluža poziv su u ovom trenutku dobili samo Kristijan Manea i Denis Alibek.

Kada se na to dodaju priče o otkazu Marijušu Šumudiki nakon meča protiv Crvene zvezde, stiče se utisak da rumunske medije zanima sve osim utakmice protiv srpskog šampiona. Iskusni trener je već nekoliko nedelja na izlaznim vratima kluba, a kao njegova zamjena pominje se nekadašnji igrač Čelsija Dan Petresku koji ima ponude i iz Saudijske Arabije.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC