• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija ga pamti po krađi, a dijele mu priznanja: Nije dosudio penal nad Mitrom - kažu da je najbolji sudija na svijetu!

Autor Haris Krhalić

Kontroverzni njemački sudija Feliks Brih u penziju odlazi uz veliko priznanje.

 Feliks brih proglašen za najboljeg sudiju u 2021. godini Izvor: MN PRESS

Njemački sudija Feliks Brih završio je međunarodnu karijeru i više neće biti u prilici da ošteti reprezentaciju Srbije, kao što je to uradio na Mundijalu u Rusiji. Tada nije želio ni da konsultuje VAR tehnologiju dok su Švajcarci obarali Aleksandra Mitrović, a kasnije je sklonjen sa turnira zbog te greške.

Možda i zbog odlaska u penziju, a možda jer su tako procijenili - Međunarodna federacija za fudbalsku istoriju i statistiku (IFFHS) procijenila je da je Feliks Brih najbolji sudija na svijetu u 2021. godini!

Možda će vas zanimati

Pitanje je da li postoji još neko ko ima ovakvo ili slično mišljenje, jer je Nijemac i tokom ove godine imao neke sporne odluke. Između ostalog i to je uticalo da ga Njemačka ne licencira na svoju listu međunarodnih sudija za narednu sezonu, što znači i kraj njegove međunarodne karijere.

Ipak, Brih će se penzionisati sa laskavim priznanjem, iako nam prva asocijacija na njega nisu neki veliki sudijski kvaliteti.

Mnogo više pamtićemo ga po duelu koji je Aleksandar Mitrović vodio protiv Stefana Lihtštajnera i Fabijana Šera, a očigledan faul nad napadačem Srbije nije okarakterisao kao penal. Možda je još tada trebalo da mu se oduzme FIFA znak koji je nosio 14 godina.

Tokom karijere sudio je na 65 mečeva Lige šampiona, a i u finalu tog takmičenja 2017. godine. To mu je najveći uspjeh, uz priznanje za najboljeg sudiju prethodne decenije koje je, takođe, veoma sporno.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hmm

Citav neuspeh srpskog fudbala stao u jedno nedosudjeno nagurivanje bez lopte u šesnaestercu. Zar je neko drugi uvek kriv?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC