• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda dovodi reprezentativca Italije - beka od osam miliona evra: Crveno-bijeli pronašli strašno pojačanje u Primeri!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ukoliko srpski šampion uspije u namjeri da dovede defanzivca, od njega će se mnogo očekivati narednog proljeća.

 kristijano pičini na meti crvene zvezde Izvor: Profimedia

Potraga za bekovima traje već dugo, a djeluje da su u Crvenoj zvezdi u posljednje vrijeme napravili zaokret. Ljetos se razmišljalo o lijevom beku iz inostranstva, a sada je najbliže rješenje stranac na desnom boku.

Italijanski fudbaler Kristijano Pičini (29) prva je meta crveno-bijelih za rješenje problema uz desnu aut-liniju, po saznanjima portala "MozzartSport"!

Možda će vas zanimati

U pitanju je defanzivac Valensije za koju prilično rijetko igra, ali i čovjek kojeg je taj klub platio 8.000.000 evra prije tri i po godine. Taj uloženi novac nije opravdao, a crveno-bijeli u ovom trenutku nemaju sredstava da ga otkupe od španskog tima.

Zbog toga je rješenje pozajmica, u trajanju od šest mjeseci, koja bi mogla da posluži Zvezdi da se uvjeri u njegove kvalitete. Imao bi dovoljno vremena da ostavi dobar utisak, a narednog ljeta mogao bi da potpiše ugovor kao slobodan igrač.

Tada mu ističe ugovor sa Valensijom, koja ga je već jednom slala na pozajmicu. Bilo je to prethodne sezone, kada je nosio dres Atalante, ali tamo nije ostavio impresivan utisak.

Pored Valensije i Atalante, italijanski fudbaler je tokom bogate karijere nosio dres Fiorentine u kojoj je ponikao, a zatim Betisa i Sportinga u čijem je dresu pružao impresivne partije. Bio je toliko dobar da je postao reprezentativac Italije i za seniorski tim svoje zemlje odigrao tri meča.

Ipak, karijera je od tada u padu, a na to je uticala i teška povreda 2019. godine. Za Valensiju je samo tokom prve sezone bio redovan starter, a zatim je dobijao sve manje prilike da igra u dresu španskog tima. Možda je rješenje da oživi karijeru dolazak u Beograd. Postoji nekoliko razloga za to - jedan bi mogao da bude Dejan Stanković koji je cijenjen i poštovan u Italiji, drugi Dijego Falćineli koji je pokazao da Italijani mogu da se snađu u Srbiji, a treći blizina njegove rodne Firence do koje bi mogao često da otputuje.

Kristijano Pičini je izuzetno ofanzivan bek, koji može odlično da se snalazi i u sistemima sa tri defanzivca gdje preuzima ulogu ving-beka i praktično drži kompetnu desnu stranu terena.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC