• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijete mi smrću, ali sam navikao! Cijela nacija bijesna na legendu, ali on ne popušta - Ne bih ga vratio ni da je Mesi!

Autor Dragan Šutvić

Velika prašina podigla se kada su Hakim Zijeh i Nusair Mazraui ustali protiv selektora.

 vahid halilhodžić prijetnje smrću Izvor: Profimedia

Maroko je svoje takmičenje na Kupu afričkih nacija završio u četvrtfinalu, gdje su ispali od Egipta poslije gola Trezegea u produžetku. 

Bilo je mnogo priče da će selektor Vahid Halilhodžić biti smijenjen prije svega zbog lošeg odnosa sa najvećim zvijezdama tima, ali se to nije desilo. On će ostati na čelu reprezentacije do kraja baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo, a u obraćanju medijima je otkrio nevjerovatne detalje. 

Možda će vas zanimati

Naime nakon poraza od Egipta 69-godišnji stručnjak je dobijao prijetnje smrću!

"Dobio sam prijetnje smrću, ali to me samo ohrabruje da idem dalje. Na to sam navikao", rekao je Halilhodžić i odmah ponudio ostavku!

"Mogu sad da odem ako hoćete, nemam takav pritisak da moram da radim. Već sam ranije odlazio s klupe. Pobijedili smo sve utakmice osim jedne na prvenstvu, popeli smo se 20 mjesta na FIFA rang listi", rekao je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije.

Jasno je Halilhodžiću da bi ga neki već odavno otjerali sa klupe, ali ističe da se ne kaje ni zbog jedne svoje odluke. 

"Nisam završio posao ovdje. Ne želim da dajem nikakve izgovore, htjeli smo da odemo do kraja i nismo usjpeli. Sada smo fokusirani na baraž za Svjetsko prvenstvo. Znam da vam se žuri da me otjerate, razumijem frustracije, ali ne znam kako vi u Maroku možete da znate šta se dešavalo u Kamerunu s mojim igračima. Oni su moj izbor, ne kajem se što sam odabrao određene igrače".

Najveće zvijezde nacionalnog tima Hakim Zijeh i Nusair Mazraui su javno rekle da neće da igraju dok je on selektor, pa se i na to osvrnuo. 

"Želite da nekog molim da igra za nacionalni tim? Ovdje postoji grupa koja ima mir i to želim da zadržim. Ne mogu da zovem igrača koji će uništiti taj mir, pa makar to bio i Lionel Mesi.Eme Žake i Didije Dešan su postali prvaci svijeta nakon što su otjerali najbolje igrača. Nisam prvi koji to radi", naveo je on i naglasio da se Zijeh neće vraćati u tim. 

"Neću da vratim Zijeha. Ponizio je sve Marokance i s njim je gotovo. Želio je da razori tim sa još trojicom igrača", naglasio je Halilhodžić. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC