• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal! Rusi ispali spornom VAR odlukom u 92. minutu: Poništili im gol, svi skočili - "UEFA je ovo namjerno uradila!"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Neki će u svemu vidjeti samo spornu i pogrešnu situaciju, drugi teoriju zavjere zbog dešavanja u Ukrajini, a trećima će ova sudijska odluka biti ispravna...

 Ponisten-gol-Zenita-u-Ligi-Evrope Izvor: YouTube/samstreetwrites/Printscreen

Poslije mnogo uzbuđenja u četvrtak uveče, poznati su svi učesnici osmine finala Lige Evrope i Konferencijske lige. Prvo je Partizan poslije pobjede nad Spartom saznao ko su njihovi potencijalni rivali, da bi potom i Crvena zvezda otkrila koji klubovi mogu da budu njihov naredni protivnik.

Ali Zvezda neće moći na megdan ruskom Zenitu, nakon što ih je kontroverzna VAR odluka u nadoknadi vremena koštala eliminacije!

Betis je uspio da se plasira među 16 najboljih u Ligi Evrope, pošto su remizirali 0:0, ali tek nakon mnogo bure. Minimalnu prednost iz prvog meča su sačuvali i to nakon sporne situacije u nadoknadi vremena.

Zenit je u 92. minutu meča postigao gol koji ih je vodio u produžetke, međutim, VAR odluka im nije išla na ruku. Turski sudija Halil Umut Meler je otišao da pogleda snimak na ekranu, a onda došao do odluke:

Gol Zenita se ipak poništava! Činilo se da je ta odluka donijeta jer je sudija procijenio da je jedan igrač Betisa pao nakon što ga je Aleksandar Erokin nagazio, mada je mnogo bilo onih koji su ostali šokirani odlukom da se gol poništi. Evo kako je to izgledalo:

No, činjenica da se radilo o utakmici ruskog kluba na dan kada je Rusija započela rat u Ukrajini, na društvenim mrežama je dovelo do brojnih komentara. Bilo je mnogo onih koji su u ovoj situaciji vidjeli scenario po kojem je UEFA dobila odluku koja njoj ide na ruku - jedan ruski klub manje u takmičenju i jedna odluka manje o tome kako će ruski klubovi nastupati u UEFA takmičenjima do kraja sezone. Vidjeli smo da je Evroliga u košarci odložila sve mečeve ruskih klubova.

Iako je odluka bila vrlo sporna, čini se da je dodatni usporeni snimak pokazao da teorije zavjere ipak 'ne piju vodu'...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC