• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ovo nije dobro!" Dominacija Bajerna svima dosadila - Fudbal je igra emocija, to se u Bundesligi izgubilo!

Autor Dragan Šutvić

Bajern je superiorno osvojio desetu uzastopnu titulu i ponovo učinio ligu nezanimljivom, što, prema riječima bivših asova kluba i Njemačke, nije dobro ni za sam klub.

 dominacija bajerna postala dosadna  Izvor: Profimedia

Trijumfom u "Klasikeru" (3:1), Bajern je obezbijedio osvajanje desete uzastopne titule u Bundesligi.

Tim Julijana Nagelsmana stekao je pobjedom u vječitom derbiju njemačkog fudbala čak 12 bodova prednosti u odnosu na "milionere" četiri kola prije kraja i još jednom dokazao da, u ovom trenutku, nema dostojnog rivala...

... što, prema tvrdnjama mnogih, nije dobro.

Možda će vas zanimati

Filip Lam, nekadašnji kapiten Bavaraca i bivši reprezentativac Njemačke, osam puta je podigao trofej namijenjen najboljoj ekipi u Njemačkoj. Smatra da razriješenje svih dilema oko šampionske trke tri-četiri kola prije kraja sezone ne donosi dobro fudbalu u ovoj zemlji.

"Nije dobro, svakako. Nije dobro ni za Bajern da postaju šampioni tako rano. Može da se dogodi, naravno, da osvoji titulu, ali na neizvjesniji način, da bodovno budu bliže ostalima, da Bundesliga bude uzbudljiva do kraja, a ne da ime prvaka dobijemo četiri kola prije kraja", istakao je Lam, sa čijim mišljenjem je saglasan i legendarni Karl-Hajnc Rumenige.

"Fudbal kao igra sa sobom nosi sjajne emocije. Ako imate 12 bodova prednosti nad najbližim pratiocem tri kola prije kraja, onda toga nema. Nedostaje napetosti u borbi za vrh."

Jirgen Klinsman, još jedna legenda njemačkog fudbala, smatra da će biti veoma teško da liga povrati takmičarski duh.

"U proteklih 30-40 godina Bajern ima taj pobjednički mentalitet. Imaju tu dodatnu snagu kada je najpotrebnije da se napravi iskorak i kada treba obezbijediti takvu situaciju da niko ne može da im se približi", navodi Klinsman, ističući jedan, najvažniji faktor u cijeloj priči – finansijsku moć Bajerna.

Kao konkretan primjer navodi primjer RB Lajpciga, koji je prošle sezone bio najbliži Bajernu, ali potom ostao bez prvog trenera, ali i standardnih prvotimaca Upamekana i Sabicera.

Sva trojica su Lajpcig zamijenili upravo Minhenom, što je umnogome umanjilo šanse ovog kluba da može da se upusti u bilo kakvu borbu sa Bajernom.

Borusija Dortmund, prema riječima trenera Marka Rozea, već se upustila u projekat ugrožavanja Bajerna u narednoj sezoni.

Dogovoren je dolazak Niklasa Zilea upravo iz Bajerna, kao i Nika Šloterbeka i Karima Adejemija iz Frajburga, odnosno Salcburga.

"Mislim da svi zajedno treba da pokušamo da učinimo ligu interesantnijom i pokušamo da napadnemo trofej. Smatram da Borusija to može", naveo je strateg "žutih".

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC