• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako je Rajola postao najmoćniji čovjek svjetskog fudbala: Dva transfera ga probila, a onda mu je Ibra donio bogatstvo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mino Rajola je u svojoj karijeri napravio mnogo velikih poslova, a načinom ophođenja i vođenja karijera svojih klijenata stekao je mnogo neprijatelja.

 Najbolji-transferi-Mina-Rajole. Izvor: Profimedia

Šokantne vijesti su došle iz Italije pošto su tamošnji mediji javili da je poslije operacije  koja je trebalo da bude rutinska stanje Mina Rajole pogoršalo i da je on na kraju preminuo u svojoj 55. godini. 

Menadžer impresivne i kontroverzne biografije počeo je da se bavi ovim poslom devedesetih godina kada je u tada najjaču ligu na svijetu, italijansku Seriju A, odveo brojne holandske fudbalere. Tada je između ostalih odveo Denisa Berkampa u Inter, a Franka Rajkarda je poslao u Milan!

Ipak čekao se početak novog milenijuma da Mino Rajola postane najveći fudbalski agent koji postoji. On je prvo doveo Pavela Nedveda u Juventus iz Lacija za tada nevjerovatnih 41.000.000 evra! A potom su krenuli transferi Zlatana Ibrahimovića. 

Dok je vodio karijeru harizmatičnog Šveđanina Rajola je obrnuo stotine miliona! Prvo ga je iz Ajaksa odveo u Juventus za 16.000.000 evra, a onda iz Juventusa u redove rivalskog Intera za još 25.000.000. Potom je Ibra iz Intera otišao put Španije. 

Nije se tu slagao sa Pepom Gvardiolom u Barseloni, ali morao je biti papreno plaćen! Ukupna vrijednost transfera bila je 46.000.000 evra! Tu naravno nije bio kraj. Prvo ga je za 24.000.000 vratio u Milan, a onda je iskoristio činjenicu da je bogatim vlasnicima PSŽ-a trebala nova zvijezda u timu pa je tako odveo Zlatana u Pariz za 20.000.000 evra. 

Umio je da posluje sa prebogatim klubovima pa je tako upravo on ovdeo Marija Balotelija iz Intera u Mančester siti za 20.000.000 evra,  a kada je dočekao da se povuče Ser Aleks Ferguson konačno je mogao da radi i sa Mančester junajtedom. Zbog odlaska Pola Poge u Juventus, transfera iza koga je bio upravo Rajola, Ferguson je bio bijesan na italijanskog agenta i nije namjeravao nikada da radi sa njim. 

Čim je Škot odstupio Mančester junajted je Rajoli u ruke bacio milione! Upravo je Rajola vratio Pogbu u Junajted, ali ovoga puta za 101.000.000 evra! U paketu je stigao i Zlatan Ibrahimović kao slobodan igrač, ali i Henrik Mkitarijan za 31.000.000 evra. 

Upravo je on u Juventus iz Ajaksa doveo Matijasa De Lihta za 75.000.000 evra, a nedovršeni posao bio mu je Erling Holand. Rajola je brinuo o njegovoj karijeri i sada se očekivalo da se vidi naredni potez koji će mu kontroverzni Italijan smisliti... 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC