• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin nikad nije bio bolji, a Junajted ga pustio da ode: Zbog forme Nemanje Matića Ronaldo trese mreže!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nemanja Matić je tekućoj sezoni uspio da zabilježi četiri asistencije protiv timova iz samog vrha tabele u Premijer ligi.

 nemanja matić upisao četiri asistencije Izvor: Profimedia

Nemanja Matić će na kraju sezone napustiti Mančester junajted, a finiš sezone u Premijer ligi koristi da pokaže timu sa Old Traforda koliko je zapravo bitan za njihovu igru. Na mečevima protiv Arsenala i Čelsija osvojili su samo jedan bod uz dva postignuta gola, a Matić je na oba susreta asistirao Kristijanu Ronaldu.

Prije toga je imao dvije asistencije u ovoj sezoni, pa je već sada nadmašio cjelokupan dosadašnji učinak u dresu Mančester junajteda. Za prethodne četiri sezone u slavnom engleskom klubu samo je tri puta dodao za gol u Premijer ligi svojim saigračima.

Možda će vas zanimati

Ove sezone konkretnije utiče na napade svog tima, pa je tako bio asistent protiv Vest Hema, Totenhema, Arsenala i Čelsija, timova iz vrha tabele i ekipa koje se bore za izlazak u Evropu!

Iskusni vezni fudbaler je na najbolji mogući način popunio "rupu" koja je nastala u veznom redu.

Zbog izostanaka Freda i Pola Pogbe trener Ralf Rangnik praktično može da računa samo na Skota Mektominaja i Nemanja Matića, a u ovom dijelu sezone srpski fudbaler bilježi daleko bolje partije od Škota. Igra na iskustvo, dobro pomaže defanzivcima svog tima koji imaju velikih problema protiv jakih rivala, a uspijeva i da namjesti golove legendarnom Portugalcu.

Dovoljno da na Old Trafordu shvate sa kakvim su se igračem dogovorili da napusti Junajted godinu dana prije isteka ugovora.

Nemanja Matić tokom prve četiri sezone u Premijer ligi:

  • 105 mečeva
  • tri asistencije

Nemanja Matić tokom sezone 2021/22 u Premijer ligi:

  • 21 meč
  • četiri asistencije

Nemanja Matić će na osnovu dobrih partija u finišu sezone privući pažnju timova iz ostatka Evrope, a priča se da je Žoze Murinjo bio zainteresovan i prije ovih mečeva. Portugalski trener već je dva puta sarađivao sa Matićem, a sada bi volio da ga vidi i u dresu Rome.

Zbog drugačijeg stila fudbala i nešto sporije igre, Matić bi sebi mogao da produži karijeru i još nekoliko sezona odigra na vrhunskom nivou. Sjećamo se kako je odlazak iz Premijer lige bio pun pogodak za Dušana Tadića, pa se nadamo da će i fudbaler iz Vrela uraditi nešto slično.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC