• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uveo Liverpul u finale, pa zaplakao! On je Klopovo čudo, a svi se pitaju - šta im je rekao?

Autor Dragan Šutvić

Ponovo je odigrao spektakularno!

 luis dijaz plakao poslije plasmana liverpula u ligi šampiona Izvor: Profimedia

Nevjerovatno je kako igra Kolumbijac Luis Dijaz za Liverpul u svojoj prvoj polusezoni u klubu. Doskorašnji krilni napadač Portoa, koji se u ranoj mladosti borio sa nemaštinom i neuhranjenošću, ušao je u igru kada je Viljareal vodio 2:0 u revanšu polufinala Lige šampiona, a onda je potpuno razmrdao tim.

Momak koga su skauti vidjeli na turniru "Kopa Amerika za autohtone narode" plesao je po terenu, dao jedan od tri gola "Redsa" i pogurao engleski tim ka trećem plasmanu u finale Lige šampiona u posljednjih pet sezona.

Uz opšti zaključak da je Luis Dijaz potpuno promijenio utakmicu koja nije išla dobro po njegov tim, kao i da je bio najbolji igrač meča, mnogi su primijetili njegovu emotivnu reakciju i suze poslije utakmice. Evo koliko mu je značila:

Izvor: Twitter/screenshot/sportbible

"On je nevjerovtaan. Napada vas direktno i bez straha. Uvijek to radi i ponavlja opet, opet, opet...", rekao je poslije utakmice Dijazov saigrač, Virdžil Van Dajk.

Koliko je Dijaz razmrdao igru zamijenivši Dioga Žotu u 46. minutu pokazuju i brojke, jer je Liverpul do tada uputio samo dva udarca ka golu, a u drugom poluvremenu je šutnuo čak 11 puta, od čega 5 puta u okvir gola. Takođe, posjed lopte prešao je sa strane Viljareala (51-49) potpuno na stranu engleskog kluba (64-36). A nijedan igrač nije imao više šuteva na meču od Dijaza, iako je igrao samo poluvrijeme.

"Dijaz je kao okidač pištolja. Opali, bam-bam i vrati se na mjesto. Zbog toga, on je za mene najbolje pojačanje ove sezone u Premijer ligi", hvalio je Dijaza i bivši kapiten Mančester junajteda, a sadašnji komentator Rio Ferdinand. Oduševljen je bio i njegov bivši rival, a sadašnji kolega, legenda Liverpula Džejmi Karager.

Bivši napadač Liverpula Majkl Oven takođe je bio oduševljen Dijazom, ali i Klopovom reakcijom. "Liverpul je zaslužio ovu pobjedu. Pokazali su klasu. Volio bih da znam šta im je Jirgen Klop rekao na poluvremenu. Bio je to potpuno različit nastavak u odnosu na prvi deo", rekao je Oven.

Liverpul sada ide kući da kratko odmori pred seriju važnih utakmica u borbi za titulu (Totenhem u subotu, Aston vila u utorak), zatim će u finale FA Kupa protiv Čelsija 14. maja... Prije svega toga, u srijedu će saznati ime rivala protiv koga će u Parizu 28. maja na Sen Deniju igrati za titulu prvaka Evrope. Real Madrid i Mančester siti (3:4) igraju od 21 sat.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC