• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad je Zvezda prva, Partizan plače i obrnuto, to je tragedija! Savićević o srpskom fudbalu: Ovdje Bajern ne bi bio prvak

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"U Srbiji je tragedija ako Zvezda i Partizan nisu prvi, mislim da je to velika greška", rekao je Dejan Savićević

 Dejan-Savicevic-o-Crvenoj-zvezdi-Partizanu-i-srpskom-fudbalu. Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Gostujući na promociji knjige o Draganu Stojkoviću Piksiju, autora kolumniste MONDA Nebojše Petrovića, Dejan Savićević bio je najtraženiji među zvanicama. Govorio je o selektoru Srbije, o njihovim zajedničkim danima, a i o aktuelnim fudbalskim temama, jer riječ "Genija" uvijek ima težinu. Pa makar ga i ne zvali više "Genije".

Prije svega, Savićević je dva puta naglasio poruku navijačima reprezentacije i čitavoj javnosti, da ne prave euforiju pred Svjetsko prvenstvo u Kataru.

"Srbija ne treba da pravi euforiju, već da ide meč po meč. Ne da ih vidite u polufinalu sa Brazilom. Čitam u pojedinim medijima, ne znam iz kojih razloga to pumpaju, da li to navijači, čitaoci vole da čitaju, da prave ekskluzive od toga. Ali, što bude manja euforija, biće bolje za reprezentaciju Srbije. Tim je dobar, i treba da su velika očekivanja i sa nogama na zemlji, a ne da se leti. Ima i špiceva, Mitrović, Vlahović, tu su i Tadić, Milinković-Savić. Srbija ima dosta dobar tim, ali treba povjerenja - bezuslovnog", rekao je Savićević.

Ko mu je najsimpatičniji igrač među "orlovima"?

"Savić i Tadić su profil koji sam ja bio, kao i Piksi, naravno da mi se više sviđa od odbrambenih igrača ili od strijelaca, koji su vrhunsku, Mitrović, Vlahović... To su igrači od kojih treba da očekujete najviše, kao što i ja sa strane očekujem najviše".

Naravno, Savićević prati i srpski fudbal, želi Crvenoj zvezdi da se opet plasira u Ligu šampiona, ali i otvoreno kaže šta mu se ne sviđa.

"Zvezda je dominantna u srpskom fudbalu posljednjih nekoliko godina. Vidim da tu ima dosta žalbi sa druge strane. Kad je Zvezda prva, onda iz Partizana plaču i obrnuto. Po mom skromnom mišljenju, to je tragedija. Da kad je Zvezda prva, da je Partizan optužuje i obrnuto. Ostali klubovi, kao što su Vojvodina i Čukarički nikad ne mogu da budu prvaci. Zbog čega? Zbog njih", rekao je Savićević.

"Evo, Dinamo je dominantan u Hrvatskoj, pa se pojavi Rijeka, pa Hajduk uzme titulu, pa će sad Osijek vjerovatno. U Srbiji je tragedija ako Zvezda i Partizan nisu prvi, mislim da je to velika greška i da ostali klubovi ne mogu da provire prvom mjestu. Šalio sam se prije sedam-osam godina, da Bajern dođe u Srbiju ne bi mogao da bude prvak. To je tragedija", u dahu je dodao prvi čovjek crnogorskog fudbala.

"Sergej u Juventusu? Bilo bi lijepo"

"Bilo bi lijepo da Sergej Milinković-Savić pređe u Juventus, čitao sam i ja o tome. U dosadašnjim igrama u Laciju dokazao je da ima kvalitet. On je kompletni vezni igrač i uz to igrač koji daje golove", rekao je Savićević.

"Genije" ne prati detaljno kvalifikacije, ali vjeruje da crveno-bijeli u slučaju odbrane titule titule mogu da se vrate u najjače takmičenje.

"Zvezda je dominantna, napravila je velike uspjehe, u Evropi takođe. Nadam se da će zadržati tim. Za Ligu šampiona sve zavisi od žrijeba. Ne pratim stvarno tu stazu Zvezde, a ako ne bude Rusa mislim da će taj prolaz biti lakši i nadam se da će Zvezda uspjeti da uđe u Ligu šampiona"

O MILANOVOJ "LUDOJ" SEZONI I REALOVOJ SREĆI

Dejo prati i burnu trku za titulu u Italiji, gdje je Milan nadomak osvajanja prve titule od 2011.

"Mislim da su je osvojili. Ako sad ne osvoje... Poslije toliko neizvjesnosti cijele sezone, mislim da je totalno ludilo kako su odigrali ovu sezonu i nadam se da neće propustiti priliku da bar odigraju neriješeno i da poslije 11 godina donesu titulu u Milano".

Kada je u pitanju finale Lige šampiona, Savićević misli da je Real "potrošio sreću" i da će Liverpul osvojiti titulu.

"Real je imao toliko sreće. Ako je neko imao sreću, imao je on. Mnogo bi bilo da je ima i u finalu. Mislim da je Liverpul mnogo jači, pogotovo u odbrani. Odbrana Reala je drugorazredna. Sad se vidjelo u dugom nizu utakmica, i protiv Čelsija i protiv Sitija... Da nije bilo Benzeme, a i sudija, mislim da bi Real davno ispao, ali to je fudbal. Sudijska greška, odbrambena greška i sad zadnju utakmicu protiv Sitija. I jedni i drugi imaju drugorazredne odbrane u odnosu na Liverpul. Mislim da je Liverpul jači".

Pogledajte

02:11
Dragan Stojković Piksi
Izvor: MONDO/Mladen Šolak
Izvor: MONDO/Mladen Šolak

 (MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC