• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizane, evo dobre vijesti - čeka te prvi šešir na žrijebu! Ako osvoje Maltu, tu su Fiorentina, Vest Hem...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Partizan će sada morati da svu pažnju usmjeri na plej-of za ulazak u Konferencijsku ligu, nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu Evrope od AEK-a iz Larnake. A eventualni žrijeb koji bi ih čekao krajem avgusta bio bi potencijalno vrlo povoljan po crno-bijele.

 Partizan povlašćen na žrijebu Konferencijske lige Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Twitter/@tgloban/Printscreen

Ozbiljna bura digla se u četvrtak uveče u Humskoj! Partizan je ispao iz kvalifikacija za Ligu Evrope, trener Ilija Stolica je smijenjen i već se pominje pet kandidata za njegovog nasljednika, a tu su i ružne scene sa stadiona.

Bivši igrač Zvezde Nenad Tomović sukobio se sa fotoreporterom, dok su navijači crno-bijelih postrojili igrače nakon lošeg rezultata protiv AEK-a iz Larnake. No, Partizan sad nastavlja put u plej-ofu Konferencijske lige, a jedina dobra vijest je da ako se plasiraju u grupnu fazu - biće povlašćeni na žrijebu!

Možda će vas zanimati

Partizan je završio svoje u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali je sada na posljednjem koraku pred plasman u Konferencijsku ligu. Rival za mjesto u grupnoj fazi biće im ekipa sa Malte, Hamrun Spartans.

Bez obzira na loše igre crno-bijelih, biće veliki favoriti za prolaz dalje, a ako to i urade u mečevima 18. i 25. avgista, Partizan će na žrijebu grupne faze Konferencijske lige biti u prvom šeširu! To je sada i matematički obezbijeđeno, pošto je Partizanov koeficijent od 24.500 bodova dovoljan za, u najgorem slučaju, posljednje osmo mjesto u prvom šeširu. A evo šta to znači:

Ukoliko bi u plej-ofu Konferencijske lige pobijedili svi timovi sa većim koeficijentom, Partizan bi u prvom šeširu bio sa ekipama kao što su Viljareal, Bazel, Slavija Prag, Jang Bojs, AZ Alkmar, Bašakšehir i Makabi Tel Aviv. Sve te timove bi izbjegli u grupnoj fazi.

U slučaju da pobjeđuju isključivo favoriti, evo koje timove bi Partizan mogao da izvuče na žrijebu grupne faze:

DRUGI ŠEŠIR: Vest Hem (Engleska), Kluž (Rumunija), Molde (Norveška), APOEL (Kipar), FCSB (Rumunija), Rapid Beč (Austrija), Fiorentina (Italija), Keln (Njemačka).

TREĆI ŠEŠIR: Hapoel Ber Ševa (Izrael), Apolon (Kipar), Slovan (Slovačka), Didelanž (Luksemburg), Žalgiris (Litvanija), Austrija Beč (Austrija), Omonija (Kipar), Šamrok (Irska).

ČETVRTI ŠEŠIR: Linfild (Sjeverna Irska), Cirih (Švajcarska), Sivaspor (Turska), Dnjepar (Ukrajina), Slovacko (Češka), Silkeborg (Danska), Škupi (Sjeverna Makedonija), Pjunik (Jermenija).

Naravno, prije svega će biti potrebno da Partizan eliminiše Hamrun, a onda će biti poznato kako će zapravo izgledati potencijalni rivali u grupnoj fazi. Dobro je da crno-bijele bar čeka nešto lakši žrijeb...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC