• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok u Engleskoj - Premijer liga uvodi radikalnu promjenu? Navijači će biti bijesni, ali američke gazde žele još para!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Britanski mediji bruje o tome da bi i fudbal mogao da dobije "ol-star" spektakl i u to okršajima između najjačih liga Evrope.

 Premijer-liga-uvodi-ol-star-utakmice. Izvor: Profimedia

Opšti haos nastao je u engleskim sportskim medijima kada je prije nekoliko nedjelja novi vlasnik Čelsija Tod Boli predložio da bi volio da Premijer liga uvede "ol-star" utakmicu po ugledu na onu koja postoji u NBA ligi. On je istakao da bi volio da vidi tim sjevera Engleske kako se nadmeće protiv juga, što je naišlo na brojne negativne komentare ljudi iz engleskog fudbala poput Jirgena Klopa, ali navijača.

Mnogi su arogantne riječi Amerikanca shvatili kao njegovu želju da "amerikanizuje" Premijer ligu, objašnjavajući mu da bi bilo nepotrebno praviti tim u kom bi veliki rivali postali saigrači, kao recimo što bi igrači Mančester junajteda i Liverpula bili zajedno u timu sjevera Engleske. Ali izgleda da Premijer liga planira svojevrsnu "ol-star" utakmicu, doduše ne onako kako je vlasnik Čelsija predložio.

Kako navodi britanski "Tajms", Premijer liga bi mogla da sastavi svoj idealni tim koji bi se sastao protiv "ol-star" timova iz liga Njemačke, Španije ili Italije, kako bi igrala egzibicione utakmice širom svijeta, ne bi li povećala svoju globalnu vidljivost i broj navijača.

"Tajms" navodi da se vlasnicima klubova Premijer lige više dopala zamisao da najbolji igrači iz čitave lige igraju protiv najboljih timova drugih najjačih liga Evrope, što bi bio dodatan način za povećanje prihoda od TV prava. Navodno u svemu ovome uticaja ima i sve više američkih biznismena koji su postali vlasnici u klubovima u Engleskoj, ali i ostatku Evrope.

Naravno, postavlja se pitanje kako će na ovo gledati igrači, koji su zbog prenatrpanih rasporeda već izmoreni i da bi sve to zahtijevalo dodatne pripreme i putovanja, medijske aktivnosti promocije mečeva i slično. Činjenica je da je ovakva ideja način da se gazdama engleskih klubova donese dodatna finansijska dobit, ali ostaje da se vidi kakva će biti reakcija na Ostrvu...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC