• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok! Fudbaler iz Premijer lige (24) završio karijeru: Otkrio da ima problem sa srcem, u timu ga zamijenio igrač Zvezde!

Autor Dragan Šutvić

Vezista Brajtona Enok Mvepu je sa samo 24 godine morao da završi karijeru.

 igrač brajtona završio karijeru  Izvor: Profimedia

Šokantne vijesti dolaze iz Premijer lige gdje se 24-godišnji centralni vezista Brajtona Enok Mvepu oprostio od fudbala! On je stigao u Brajton prošlog jula iz Salcburga za 20.000.000 funti, a sada je morao da završi karijeru zbog problema sa srcem. 

Kako navode engleski mediji on je osjetio poteškoće tokom ljeta na kome je bio kako bi se pridružio nacionalnom timu Zambije, gdje nastupa zajedno sa prvotimcem Crvene zvezde Kingsom Kangvom. Primljen je u jednu bolnicu u Maliju i nakon odrađenih testova "utvrđeno je da ima nasljednu srčanu bolest koja se manifestuje nešto kasnije u životu i nije bila primijećena na redovnim pregledima", kako se navodi u saopštenju Brajtona.

Možda će vas zanimati

"Nažalost ovo stanje može da se pogorša ako Enok nastavi da se bavi sportom, tako da mu je savjetovano da zbog svoje bezbednosti i zdravlja prestane da igra fudbal", navodi Brajton.

Meč na koji je letio Mvepu bio je prijateljski duel sa Malijem odigrao 27. septembra, a s obzirom da je Mvepu centralni i defanzivni vezista upravo ga je Kings Kangva zamijenio u timu na toj utakmici. Poslije svega, oglasio se na Tviteru.

"Dječak iz malog zambijskog grada zvanog Čambiši ima vijeeti koje hoće da podijeli. On je bio jak i stajao je kako bi ostvario san da igra fudbal na najvišem nivou i milošću božjom doživio je to da igra u Premijer ligi. Neki snovi nažalost moraju da se završe, tako da sa žalošću obavještavam sve da moram da okačim kopačke o klin zbog medicinskog savjeta koji sam dobio. Ovo ipak nije kraj mog puta u fudbalu, namjeravam da ostanem aktivan. Htio bih da iskoristim priliku da se zahvalim svima koji su podržali moj fudbalski put", napisao je on.

Iz kluba je poručeno da će svaka moguća pomoć i podrška biti pružena igraču za koga je planirano da će biti kičma tima u narednim godinama. 

"Apsolutno smo u šoku zbog Enoka. On i njegova porodica preživjeli su nekoliko traumaitčnih nedjelja i iako smo zahvalni što je prošao kroz taj period njegova tako obećavajuća karijera je prekinuta tako rano. Kao klub daćemo mu podršku, ljubav i svu pomoć koju možemo kako bi se potpuno oporavio i potom vidio koji su mu naredni koraci u životu", napisao je direktor kluba Toni Blum.

Oglasio se i novi trener Roberto De Zerbi koji je nedavno preuzeo ekipu od Grejema Potera, 

"Tako mi je žao zog Enoka, prije nego što sam stigao u klub pogledao sam sastav i on je bio igrač kome sam se toliko radovao. Uradićemo sve da mu pomognemo", dodao je De Zerbi.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC