• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Češkoj fudbalskoj legendi prijeti osam godina zatvora!

Autor Dragan Šutvić

Dobro poznati češki fudbaler David Limberski, kojeg se sjećamo i sa velikih evropskih mečeva Viktorije iz Plzena, pogrešno je investirao novac.

 david limberski ide u zatvor Izvor: Profimedia

Čuveni češki fudbaler i dugogodišnji reprezentativac te zemlje David Limberski (39) završio je igračku karijeru 2021. godine, a sada je ponovo u centru pažnje. Ovog puta njegov slučaj nema nikakve veze sa sportom, već sa kriminalom! Nekadašnji defanzivac optužen je za napad i iznudu, pa mu prijeti višegodišnja zatvorska kazna.

Možda će vas zanimati

Po informacija čeških medija, grupa od četvorice ljudi među kojima je bio i David napala je i pokušala da oduzme oko četiri miliona čeških kruna od jednog stanovnika te zemlje, kojeg su sreli u lokalnom baru. Navodno, taj čovjek je raspolagao novcem Davida Limberskog koji je investirao u kriptovalute, ali je posao krenuo po zlu.

Nakon što je nekadašnji kapiten Viktorije iz Plzena izgubio novac, zajedno sa prijateljima odlučio je da povrati uložena sredstva na nedozvoljen način, prijetnjama i ucjenama. Svoj četvorici napadača, koji su prilikom susreta u baru bili naoružani pištoljima, prijeti zatvorska kazna u trajanju do osam godina, pa bi tako nekadašnji reprezentativac zbog ovog slučaja mogao da se nađe u zatvoru.

Bila bi to katastrofa za fudbalera sjajne biografije i jednog od najuticajnijih čeških fudbalera u ovom vijeku. Lijevi bek je ponikao u Viktoriji iz Plzena i nakon 12 godina u mlađim kategorijama stigao je do prvog tima. U prvom mandatu je četiri godina bio prvotimac svog voljenog kluba - uz kratke pozajmice u Modenu i Totenhem, a zatim se preselio u Spartu iz Praga. Ipak, nakon samo jedne sezone vratio se u Plzen i tokom narednih 13 sezona bio je lider ovog tima, čak i sa kapitenskom trakom oko ruke.

U karijeri je osvojio pet titula u rodnoj zemlji, a čak 40 puta bio je seniorski reprezentativac Češke. Na cijelu karijeru sada je bacio sjenku...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC