• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barselona nije ni blizu evropskom prvaku: Ubjedljiva pobjeda Real Madrida u "el klasiku"

Autor Haris Krhalić

Ubjedljiva pobjeda ekipe Karla Anćelotija u najvećoj utakmici španskog fudbala, kojim je produbljena Barselonina kriza nakon loših rezultata u Ligi šampiona.

 Real Madrid Barselona 3:1 Primera Izvor: Profimedia

Dugo je iščekivan prvi "el klasiko" u sezoni, Real Madrid i Barselona su ga dočekali na vrhu Primere, sa identičnim brojem bodova i apsolutnom dominacijom nad ostatkom španskog šampionata. Ali ako je tabela pokazivala ujednačene snage uoči ovog susreta, najveći dio susreta dva najveća rivala prošao je u znaku dominacije prvaka Evrope!

REAL MADRID - BARSELONA 3:1 (2:0)
/Benzema 12, Valverde 35, Rodrigo pen. 90+2 - Tores 83/

Barselona ponovo u nokdaunu! Nakon poraza, a onda i remija protiv Intera u Ligi šampiona, koji su najavili njihov izvjestan prelazak u Ligu Evrope i novu lošu sezonu u najjačem evropskom takmičenju, uslijedio je i bolan udarac od "kraljevskog kluba".

Real Madrid je u 185. prvenstvenom "klasiku" stigao do trijumfa i prve pozicije na tabeli Primere, pošto su već u prvih 40 minuta praktično riješili duel. Sve je počelo jako loše po Katalonce, koji su već u 12. minutu imali zaostatak na "Santijago Bernabeuu". Prošao je Vinisijus velikom brzinom po lijevom boku, pokazao svu ranjivost Barsine odbrane, a nakon što mu je Ter Štegen odbranio udarac iz blizine, lopta se odbila do Benzeme koji ne propušta priliku da smesti loptu u mrežu.

Nije Barselona izgledala dobro na terenu, kreativnost im je ponovo bila ozbiljan nedostatak u igri, pa je Real uspijevao da kontroliše dešavanja i bez mnogo lopte u svom posjedu. A onda je u 39. minutu jedan napad Reala niotkuda stigao pred gol Barse poslije greške Erika Garsije, a u nastavku napada je povratan pas Ferlana Mendija sačekao Federiko Valverde. Odličnim udarcem je Realov univerzalac uspio da savlada Ter Štegena.

Drugo poluvrijeme je donijelo još manje Barselonine kreativnosti i još bezopasniju igru, ali kako to u fudbalu obično biva, uprkos tome su uspjeli da stignu do pogotka. Ansu Fati je sjajno prošao po lijevom boku i uspio da na drugoj stativi pronađe Ferana Toresa, koji je Barsi vratio nadu. Nadu, ali ne i realnu šansu da se zaustavi Real.

Jer Real je pobjedu potvrdio u 92. minutu meča, kada je Erik Garsija upotpunio svoju katastrofalnu partiju u Madridu. Štoper Barse je loše reagovao kada je nagazio Rodriga u svom šesnaestercu, da bi Brazilac nakon toga i iskoristio penal za konačnih 3:1. Barselona je tako poslije samo jednog primljenog gola u prvih osam kola Primere uspjela da tri puta bude matirana i ispraćena iz prestonice Španije na bolan način.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC