• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čekali su 82 godine i nije moglo da bude bolje: Deklasirali gradskog rivala za prvu titulu u istoriji!

Autor Haris Krhalić

Ludilo nakon što su poslije više od osam decenija uspjeli da se domognu trofeja.

 Heken osvojio titulu u Švedskoj Izvor: Twitter/bkhackenofcl/printscreen

Jedno od najneizvjesnijih fudbalskih prvenstava u Evropi dobilo je novog šampiona - u Švedskoj je do titule stigla ekipa koja nikada ranije nije podizala pehar namijenjen najboljem klubu u zemlji. Nakon što su prethodnu sezonu završili samo jedno mjesto iznad pozicije koja vodi u baraž, u Hekenu su napravili rekonstrukciju, ali i vjerovali u starog trenera, pa sada proslavljaju najveći uspjeh u 82 godine dugoj istoriji kluba.

Do trofeja namijenjenog najboljem klubu u Švedskoj stigli su na najbolji mogući način. U pretposljednjem kolu tamošnjeg prvenstva mali klub iz Geteborga deklasirao je (4:0) upravo Geteborg i obezbijedio trofej. Ujedno, bio je ovo i signal jednom od najvećih švedskih timova da grad više nije njihov i da je mali klub, na koji su do skoro gledali bezazleno, sada šerif.

Tako je Heken ispisao nevjerovatnu stranicu klupske istorije i sa trona skinuo dosadašnjeg prvaka, Malme. Ekipa koja je u prethodne dvije sezone osvajala titulu u Švedskoj trenutno je tek na šestoj poziciji i sigurno će se truditi da zaboravi sezonu koja i dalje traje. Slična situacija je i sa ostalim velikanima sa sjevera Evrope, jer je iza malog kluba iz Geteborga ostala grupa veoma zvučnih timova.

Najbliži pratilac im je Đurgarden ili Jurgorden, a zatim slijede Hamarbi, AIK, Kalmar, pa pomenuti Malme. Svi oni gledaju u leđa klubu koji će po prvi put u istoriji, a ona traje više od osam decenija, probati da se domogne Lige šampiona.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC