• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mundijal, pa na drugi kraj svijeta - poznato gdje Srbija ide poslije Katara: Piksi odmah u januaru okuplja "orlove"!

Autor Haris Krhalić

Novi izazov za fudbalsku reprezentaciju Srbije, samo nekoliko nedjelja poslije Svjetskog prvenstva idu na drugi kraj svijeta.

 Prijateljska utakmica SAD Srbija Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije okupiće se sredinom novembra kako bi počela veoma kratke pripreme pred Mundijal u Kataru, a već sada se zna kada će Piksi naredni put dijeliti pozive. Samo nekoliko nedjelja nakon što se završi Svjetsko prvenstvo, reprezentacija Srbije imaće obavezu na drugom kraju svijeta.

Kako je FSS saopštio na svojim nalozima na društvenim mrežama, reprezentativce u januaru očekuje novi izazov - prijateljska utakmica protiv SAD! Taj meč igraće se 26. januara u Los Anđelesu, a trebalo bi očekivati da selektor srpskog nacionalnog tima "promiješa" karte i pruži priliku nekim novim fudbalerima da se dokažu u dresu sa državnim grbom.

Susret protiv veoma kvalitetnog rivala kakav je SAD mogao bi da bude filter za selektora Dragana Stojkovića pred početak kvalifikacija. Takmičarski mečevi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine počinju u martu, a legendarni Piksi bi na zapadu SAD mogao da vidi na djelu nove kandidate za nacionalni tim. Među onima koji su se u posljednje vrijeme isticali, a trenutno nisu blizu A reprezentacije nalaze se fudbaleri poput Đorđa Petrovića, Darka Brašanca, Mijata Gaćinovića ili Dejana Joveljića, pa će biti zanimljivo vidjeti da li su barem za ovu akciju oni blizu seniorskog tima Srbije.

Takođe, značajniju šansu mogli bi da dobiju i neki mladi fudbaleri, kao i igrači koji nastupaju u domaćoj ligi. Takva praksa nije neuobičajena, a reprezentacija sastavljena samo od igrača iz domaćeg prvenstva često se okupljala posljednjih godina. Inače, odlazak u SAD na meč protiv Amerikanaca biće "repriza" utakmice koja se u januaru 2017. godine igrala u San Dijegu. Tada su SAD i Srbija odigrali bez golova i za naš tim nastupali su samo superligaški fudbaleri.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC