• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mulalić izgubio na Grbavici, pa optužio Borac da je zaštićen: Ovo je najodvratnija utakmica ikad!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Trener Željezničara Edis Mulalić nije se pomirio sa porazom svoje ekipe od Borca na Grbavici.

 Edis Mulalić nakon poraza od Borca - Oni su zaštićeni Izvor: Sport1/Oslobođenje/Sanel Konjhodžić

Sarajevski Željezničar poražen je od Borca 2:1 u derbiju 17. kola M.tel Premijer lige BiH i tako nastavio seriju neuspjeha protiv Banjalučana.

Sedam mečeva Željezničar ne zna za pobjedu u međusobnim duelima protiv Borca, koji je u nedjelju uspio da se vrati nakon vođstva domaćih i stigne do preokreta 2:1.

Tenzije koje su obilježile meč na Grbavici nisu se očigledno smirile ni nakon završetka ovog derbija, a trener domaćih Edis Mulalić nije se pomirio sa porazom, te je na konferenciji za medije optužio Borac da je "zaštićen". 

"Najodvratnija utakmica, vodio sam puno utakmica u ovoj ligi i susjednoj državi, ovo je najodvratnija ikad. Nikakve veze sa fudbalom, toliko nefudbalskih stvari, to je strašno. Ja da sam ovako zaštićen kao Borac, ja bih svima bježao 12 do 15 bodova svima. Razočaran sam, to je strašno, igraš 35 minuta sa igračem manje, ne mogu nikoga da okrivljujem, kažu da je drugi gol ofsajd, niko neće da spomene neke stvari, kažu bićeš kažnjen, mi da smo ostali svi na okupu, mi bismo pobijedili. Čestitke kolegi, dabogda titulu osvojio, mi idemo dalje", rekao je Mulalić i osvrnuo se na drugi pogodak Borca: "To je zaštita. Da nije bilo tog gola, bilo bi 1:1. Je li to zaštita? Naravno da jeste”.

Podsjetimo, ekipa Željezničara od 57. minuta igrala je sa igračem manje, nakon što je isključen Santos zbog očiglednog udaranja Andrića laktom.

Tri minute kasnije viđena je još jedna situacija zbog koje su burno reagovali domaći navijači, igrači, kao i stručni štab. Naime, nakon kornera zatresla se mreža Borca, ali je pogodak Željezničara poništen zbog isto tako očiglednog prekršaja Cocalića nad golmanom Borca, Nikolom Ćetkovićem.

Možda će vas zanimati

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ssi

Kad Sarajevski klubovi govore o zaštiti, je li realno... Najbolje da se svi pokupimo i pustimo Sarajlijama da sami igraju i uvijek pobjeđuju. Nije mi jasna njihova frustriranost Borcem i Banjalukom, nas u Banja Luci zabole za njih, ali ono baš... Milion puta su pobedili sa očiglednim protekcijama kod sudija i teškim krađama i tada me baš briga bilo za Sarajevo i Želju. Kako kažu, ko o čemu .... Pametnom dosta!

Mnk

Nisi vidio lakat brazilca, sram te bilo 10m si stojao od igraca i nisi vidio, a ofsajd je bio jel to si cuo tamo od nekog, sram i stid nek te bude. Fuj

Bob Rock

Pa i treba da bude zaštićen od ovakvih klošarskih postupaka, poput onog lakta brazilca...

Čova buraz

....nema više vaše dominacije u savezu i sada je sve protiv vas Sarajlija....a ko zna koliki ste minus napravili u kasama za sve ove lažne godine dominacije....sad malo Banja Luka i Mostar dominiraju....kmeeee....kmeeeee.....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC