• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Reprezentacija se raspala tokom Mundijala: Dvojica ne pričaju zbog žene, trojica na ivici tuče u svlačionici!

Autor Haris Krhalić

Belgijanci su na Mundijal u Kataru došli kao jedan od favorita iz sjenke, ali poslije dva kola grupne faze djeluje kao da u timu ništa ne funkcioniše.

 Svađa u svlačionici Belgije u Kataru Izvor: Profimedia/Mustafa Yalçın

Svjetsko prvenstvo u Kataru donelo nam je nekoliko manjih skandala poput izbacivanja Andrea Onane iz tima Kameruna samo nekoliko sati pred meč sa Srbijom ili snimka iz svlačionice Argentine zbog kojeg je poznati bokser Lionelu Mesiju zaprijetio batinama. Najveći među skandalima mogao bi da ispliva narednih dana, ukoliko Belgijanci riješe da do kraja unište svoju fudbalsku reprezentaciju.

Po izvještajima njihovih medija, ali i ostalih novinara koji su na Mundijalu - u timu Belgije ništa ne funkcioniše. Od ranije je poznato da Tibo Kurtoa i Kevin de Brujne, nekada najbolji prijatelji, godinama ne pričaju je bivša djevojka veznog fudbalera "prenoćila" kog jednog od najboljih golmana na svijetu. Sada tračevi idu dalje, pa se priča o novim problemima u nacionalnom timu, odnosno sukobu koji zamalo da se pretvori u tuču!

Prethodnih dana vidjeli smo kako De Brujne kritikuje godine svojih saigrača, a zatim i kako Vertongen kao jedan od najiskusnijih "pecka" dirigenta igre nacionalnog tima. Navodno, sve je eskaliralo u svlačionici, tokom burne rasprave Kevina de Brujnea, Edena Azara i Jana Vertongena. Morao je, kao izbacivač na splavu, u komešanje da se uključi korpulentni Romelu Lukaku i smiri zaraćene strane prije nego što okršaj preraste u fizički.

Nadaju se u Belgiji da je to završena tema i da će nakon teških riječi izgovorenih u lice fudbaleri moći da se posvete posljednjem kolu grupne faze. Nakon pobjede nad Kanadom i poraza od Maroka Belgijancima je neophodno da savladaju Hrvate kako bi prošli u nokaut fazu, što nije nimalo lak zadatak. Posebno kada se ima u vidu u kakvom se stanju nalaze u ovom trenutku.

Prije samo nekoliko nedjelja mnogi su ih vidjeli kao favorita iz sjenke za osvajanje titule u Kataru, ali danas i polufinale od prije četiri godine iz Rusije djeluje kao nedostižan cilj. Očigledno je da su najbitniji igrači nacionalnog tima prošli zenit karijere, a da prave zamjene - posebno u odbrani, nisu spremne da iznesu teret velikog takmičenja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC